FOOTBALL 2012 PSG Paris Zlatan Ibrahimovic - DPPI
 
Fotboll > Champions League

Zlatan inför CL-debuten i PSG: "Kvalitet är inte gratis"

Zlatan inför CL-debuten i PSG: "Kvalitet är inte gratis"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 18/09/2012 kl 12:23
Han har samlat ligatitlar, men saknar fortfarande den största. Ändå menar Zlatan Ibrahimovic att en ny ligatitel måste vara första prioritet framför jakten på Champions League-framgång. Följ kvällens Champions League-match mellan PSG och Dynamo Kiev LIVE på eurosport.se.
 

eurosport.se livekommenterar Champions League-matchen mellan PSG och Dynamo Kiev, avspark 20.45

Holland, Italien, Spanien. Zlatan Ibrahimovic vill vinna ligan i ett fjärde land. Med Paris Saint Germain är han och lagkamraterna de stora favoriterna till att ta hem Ligue 1. Det började lite skakigt för nybygget PSG, men nu har man två raka segrar och är trots allt fortfarande obesegrat. Mycket tack vare Zlatan och nu talar lagets store stjärna ut i en intervju med franska L'Équipe.

Den görs strax innan det är dags för PSG att kliva in Champions League. I en grupp med Dinamo Zagreb, Dynamo Kiev och Porto ser det ut som om laget har en god möjlighet att gå vidare, men trots det och trots storsatsningen manar Zlatan till lugn.

- Jag vill vinna Champions League. Men vi får ta det match för match, säger han till tidningen och tar ett annat nybygge från i fjol som exempel på svårigheterna som kan uppstå.

- När Manchester City åkte ut i gruppspelet i fjol var det ingen som sa att det var ett dåligt lag. De saknade bara erfarenheten av den här tävlingen.

Zlatan, som jagat Champions League-titeln länge, konstaterar att Paris SG måste börja i rätt riktning.

- Enligt mig ska vi inte nödvändigtvis fokusera på Champions League. Det viktigaste är att vinna ligatiteln. När du dominerar i ditt eget kan du tänka på Europa, säger han till L'Équipe.

"FINNS ETT FENOMEN SOM INTE VUNNIT"

Zlatan menar att det inte är hela världen om han inte skulle lyckas vinna Champions League. Det finns en annan som inte har gjort det.

- Jag har vunnit alla titlar, utom den där. Jag har sagt till mig själv att om jag vinner den en dag - bra så. Men om jag inte gör det så betyder det inte att min karriär är misslyckad. Sen så finns det ett fenomen i fotbollen, "O Fenomeno", som aldrig har vunnit den. Han är brasilianare och heter Ronaldo. Jag tror inte att man kan säga att hans karriär var ett fiasko. Jag säger att om jag vinner den så beror det inte på att Zlatan var bäst utan på att mitt lag var bäst. Så är Champions League.

När L'Équipe tar upp Zlatans stjärnstatus frågar han själv om det verkligen är något som fransmännen är nöjda med.

- Till och med politiker gör negativa kommentarer ibland, säger Zlatan, och syftar på diskussionen som har uppstått om hans höga lön och den skatt på 75 procent som presidenten François Hollande vill införa.

"JAGAR INTE PENGAR"

- För att få kvalitet måste man betala, eller hur? Kvalitet är inte gratis. Och sen, varför all denna kritik? Till syvende och sist kommer pengarna att generera större skatteintäkter för Frankrike. Så politikerna borde vara nöjda, eller? Det är konstigt, allt det här, säger Zlatan.

- Jag hade redan tjänat mycket pengar innan jag kom hit. Jag kom till Paris för utmaningen. Sen, visst, det finns en marknad. Ni slutar inte på L'Équipe för att tjäna 500 euro mindre på en annan tidning. Det är samma sak i fotbollen. När man flyttar är det för att tjäna åtminstone lika mycket. Thiago Silva tjänar lika mycket här som i Milan. Så det är det sportsliga projektet som lockade honom. För mig är det samma sak. Jag jagar inte efter pengar. Även om jag lade ner min karriär idag skulle jag kunna leva gott hela livet.

eurosport.se

Kommentarsfunktionen inte tillgänglig här