HELSINGBORG 20120821 Helsingborgs Christoffer Andersson ser sitt skott gå strax utanför mål under tisdagens kval till Champions League, tredje omg, första matchen, mellan Helsingborg och Celtic på Olympia i Helsingborg. Matchen slutade med bortaseger 0-2. - Scanpix
 
Fotboll > Champions League

Nedslagna - men inte knockade: ”Vi kan skaka dem”

Nedslagna - men inte knockade: ”Vi kan skaka dem”

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 07:21
HELSINGBORG. 0-2 på hemmaplan. Ridå Helsingborg? Icke. ”Trots pisseresultatet är jag optimistisk”, säger Christoffer Andersson inför returmatchen.
 

Helsingborgs taffliga försvarsspel och uddlösa anfallsspel kostade dem dyrt i hemmamatchen mot Celtic. Men trots 0-2 på Olympia är det ett allt annat än knockat Skånelag som nästa vecka beger sig till Celtic Park i Glasgow för att spela returmatch.

- Jag är optimistisk ändå, det är ett pissresultat vi har med oss men med tanke på hur många chanser vi skapade så kan vi skaka dem, säger vänstermittfältaren Christoffer Andersson.

- Scenariot är ju att de ska in inför 60 000 som tycker de redan är klara för Champions League. Kan vi göra ett tidigt mål och sen spela som vi gjorde i dag så sätter vi problem i deras skallar.

”SE PÅ LIVERPOOL

Veteranen Andersson är inte den ende som trots det becksvarta utgångsläget ser ljust på framtiden.

- Ingenting är omöjligt. Se på Liverpool och Milan (Champions League-finalen 2005 där Liverpool hämtade upp ett 0-3-underläge). Vi kommer köra full fart framåt och med lite bättre balans ska vi ge allt vi kan. Det kommer se annorlunda ut där, de kommer att satsa mer framåt. De gick på kontringar i den här matchen, säger mittbacken Walid Atta.

Även för tränaren Åge Hareide är hoppet om Champions League-gruppspel intakt.

- Ett mål så är det kamp igen, det är så vi måste tänka. Vi tror att vi har en möjlighet. De såg ut att kämpa mot sin nervositet första halvleken, de gjorde misstag som gav oss chanser - och det är samma spelare som kommer att spela i Glasgow nästa vecka. Vi kommer att skapa chanser då också, menar Hareide.

Har du varit med och vänt efter 0-2-förlust hemma någongång?
- Ja.

När då?
- Det säger jag inte, säger Hareide slugt.

Returen mellan Helsingborg och Celtic spelas på onsdag nästa vecka.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×