van Persie Rooney Cleverly - Scanpix
 
Fotboll > Champions League

van Persie hyllar Rooney: "Inte många kan slå den bollen"

van Persie hyllar Rooney: "Inte många kan slå den bollen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 03/10/2012 kl 10:12
Två mål av Robin van Persie och två assist av Wayne Rooney. Superparets första startmatch tillsammans blev en succé. "Jag tror vi båda är nöjda", säger holländaren.
 

Manchester Uniteds stjärnanfall Robin van Persie och Wayne Rooney startade tillsammans för första gången den här säsongen på onsdagen när rumänska Cluj besegrades med 2-1. Båda målen gjorde av holländaren, båda framspelningarna av hans anfallskollega.

Kvitteringsmålet gick turligt in via van Persies axel, men segermålet var ett läckert volleyskott. Själv hyllar han Rooney för assisten.

- Allting börjar med en bra passning. Det är inte många spelare som kan slå en sådan boll. Speluppbyggnaden till målet var bra. När bollen kom till honom visste jag att han kunde se den passningen, och han slog den precis som jag ville ha den, säger RVP till ITV.

- Det här är första gången vi spelar ihop och jag tror vi båda var nöjda med det.

van Persie har fått en bra start på sin United-karriär, med fem mål på sex matcher i ligan. Men den förre Arsenal-spelaren säger att han har mer att ge.

- Jag är på väg. Jag skulle vilja göra fler assist. Som jag sagt många gånger: det handlar inte bara om mål. Jag har bra form just nu, men det kan alltid bli bättre.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×