STOCKHOLM 20120813 Landslagsspelaren Mikael Lustig i mixade zonen innan måndagens träning på Råsunda. På onsdag spelar fotbollslandslaget en landskamp mot Brasilien. - Scanpix
 
Fotboll > Champions League

Mikael Lustig om HIF: "Det var en bra lottning"

Mikael Lustig om HIF: "Det var en bra lottning"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 13/08/2012 kl 20:35
Celtic jublade. Helsingborg jublade. Mikael Lustig förstår att båda lagen är nöjda med hur lotten i Champions League-kvalet föll. "Man vet vad man får", säger han till eurosport.se.
 

Mikael Lustig är tillbaka i Sverige. På onsdag möter landslaget Brasilien i en landskamp och han hinner inte mycket mer än att åka tillbaka till Skottland innan det är dags att återvända igen. Då ska högerbackens Celtic möta Helsingborgs IF i Champions League-kvalet.

- Spännande. En bra lottning. Vi kunde ha fått några tuffa bortamatcher i Rumänien och Cypern, tror jag. Så att få ett lag från Skandinavien, vi mötte ju HJK Helsingfors innan, det känns som om du vet vad du får. Men samtidigt så blir det tufft. Helsingborg är i bra form nu.

De verkar rätt nöjda med att ha fått er också?

- Det är väl lite samma sak där. De kunde ha fått några tuffa bortamatcher i Kroatien och Bate Borisov och sådant där och det är väl inte jätteenkelt att åka ner dit. Skottland och Glasgow är bara ett par timmar bort.

Vad förväntar du dig för typ av match?

- Jag hoppas att det är vi som kommer ta tag i taktpinnen och köra. Att vi går för vinst.

Även på Olympia?

- Ja, såklart är ett bra resultat alltid skönt och sedan vet vi att vi är starka på hemmaplan. När du kliver ut så vill du vinna, men det är mycket som kan ske på bortaplan och det är viktigt att i alla fall få in ett mål.

Frågan är dock om Lustig får kliva ut. Sedan han kom till Celtic från Rosenborg förra vintern har han haft svårt att ta en plats och det ser inte ut att bli mycket lättare i år, men själv är han hoppfull.

- Vi får väl se. Jag har hoppat in två matcher här nu så jag hoppas att starten kommer snart.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×