messi tello barcelona - Reuters
 
Fotboll > Champions League

Källströms Spartak nära skräll - men Messi räddade Barça

Källströms Spartak nära skräll - men Messi räddade Barça

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 19/09/2012 kl 23:36
Kim Källström tog sig hela vägen från Moskva till Barcelona. Resan såg ut att bli mödan värd. Men på nio minuter vände Lionel Messi matchen på Camp Nou. Hemmaseger med 3-2 (1-1).
 

Sensationen som hade gett ett rejält eko runt om Europa verkade vara på gång. Efter 70 minuter ledde Spartak med 2-1. Men då klev han fram. Argentinaren Messi slog till med mål nummer 52 och 53 i Champions League och vände ett hotande fiasko till... nja, inte succé, snarare till de tre poäng som de flesta hade tippat och trott.

Barcelona gick in i årets turnering med 16 raka hemmamatcher utan förlust. Spartak gjorde ett tappert försök att spräcka sviten tack vare hårt arbete, tur, skicklighet och moral. Det tog nämligen bara 14 minuter för katalanerna att få hål på moskoviterna. 21-årige Tello drev in från vänsterkanten, sköt i steget och Andrij Dykan var inte i närheten av att stoppa bollen. Det var dessutom bud på fler mål.

Men så skickade Emmanuel Emenike in bollen från kanten i 29:e minuten - och ohotad styrde Dani Alves in kvitteringen i eget mål.

Källström, en riktig svensk veteran i CL-sammanhang, det här var hans 45 match i turneringen, spelade från start. Han jobbade kopiöst och såg i en dryg kvart ut att belönas med en sensationell seger. Romulo grundlurade Adriano och rullade in 1-2 efter en knapp timma.

Duktigt tröttkörd klev Källström av efter 78:a minuter. Två senare nickade Messi in 3-2.

Johan Elmander satt på bänken när Galatasaray tog sig an Manchester United på Old Trafford. Där behövde han inte sitta länge. Redan efter 16 minuter beordrade tränaren Fatih Terim in honom i stället för skadade Ümüt Bülüt.

Då ledde United med 1-0 sedan Michael Carrick rullat in matchens enda mål.

Turkarna borde ha fått straff redan efter fyra minuter, men det var en kväll när marginalerna inte var på Galatasarays sida.

Tre gånger träffades målställningen. Å andra sidan brände Nani en straff för United.

Regerande mästaren Chelsea mötte Juventus på Stamford Bridge. Chelseas Oscar gjorde 1-0 lite turligt via en Juventusback. 2-0 var desto vackrare, då han grundlurade Andrea Pirlo med en snygg mottagning och skruvande in bollen. Men Juventus reducerade och Fabio Quagliarella kvitterade till 2-2, som stod sig matchen ut.

Mikael Lustig var med i startelvan för Celtic som klarade 0-0 hemma mot Benfica.

Cluj vann borta mot Braga med 2-0 medan Bate Borisov gav Lille ett och annat att tänka på inför resten av gruppspelet. Vitryssarna slog den franska toppklubben med 3-1.

Sjachtar Donetsk fick jobba hårt mot regerande danska mästarna Nordsjälland, men vann till slut hemma med 2-0.

Bastian Schweinsteiger gav Bayern München den önskade starten när han gjorde 1-0 mot Valencia hemma på Allianz Arena. Toni Kroos ökade på till 2-0. Bayern vann med 2-1.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×