FC Köpenhamn - Lille - Scanpix
 
Fotboll > Champions League

Köpenhamn utslaget efter förlängning

Köpenhamn utslaget efter förlängning

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/08/2012 kl 23:31
FC Köpenhamn kämpade, slet och var länge det bättre laget. Men Lille skapade flest chanser och efter förlängning och 2-0 var det det franska laget som tog platsen till Champions League.
 

Lille var det enda av lagen i onsdagens returmatcher i kvalet till Champions League som lyckades vända ett underläge. FC Köpenhamn, med Johan Wiland i målet och Pierre Bengtsson i försvaret, tappade till slut sin 1-0-ledning från första matchen.

Lucas Digne utjämnade sammanlagt med sitt 1-0-mål i slutet av första halvlek. Och efter många chanser fick Tulio de Melo utdelning med ett nickmål i slutskedet av första förlängningskvarten.

Närmast av övriga lag att vända var Mönchengladbach, trots

1-3 hemma mot Dynamo Kiev i första mötet. Ett självmål och ett nickmål av Juan Arango sent i andra halvlek gav tyskarna hopp. Men med bara två minuter kvar gjorde Ideye Browen 1-2 och det räddade det ukrainska avancemanget.

Fenerbahce hade att vända 1-2 hemma mot Spartak Moskva, som kom till Istanbul utan en skadad Kim Källström. Uppgiften blev inte lättare när före detta Kalmar FF-spelaren Ari da Silva Ferreira gav Spartak ledningen i sjätte minuten. Men efter Moussaw Sows kvittering i andra halvlek var Fenerbahce bara ett mål från förlängning. Dessutom fick Spartak en spelare utvisad med tio minuter kvar. Det stannade dock vid 1-1.

Rumänska Cluj hade 2-1 att utgå ifrån hemma mot Basel och efter Pantelis Kapetanos praktnick i 20:e minuten till 1-0 var saken klar.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×