Chelsea's Juan Mata and Gary Cahill celebrate with Victor Moses (AFP) - Eurosport
 
Fotboll > Champions League

Inhopparen Moses frälste Chelsea mot Shakhtar Donetsk

Inhopparen frälste Chelsea - Moses avgjorde i sista sekunden

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/11/2012 kl 13:00
Shakhtar Donetsks makalösa svit är bruten. Efter 28 matcher utan förlust kom nederlaget - det efter ett sent segermål av Victor Moses.
 

Chelsea behövde ta tre poäng för att behålla avståndet ner till Juventus i kampen om ett avancemang från grupp E. Men motståndet var inte vilket som helst, Shakhtar Donetsk hade nämligen inte förlorat en enda av sina 28 senaste matcher.

Men Chelsea - revanschsuget efter förlusten på Donbass arena - lade i högsta växeln och fick utdelning redan efter fem minuter. Shakhtarbacken Yaroslav Rakitskiy slog en alldeles för lös hemåtpassning till målvakten Andriy Pyatov och Fernando Torres höll sig påpassligt framme. Bollen vallades på spanjoren in till 1-0.

Även om Shakhtar kvitterade strax därpå genom brassen Willian kunde hemmalaget gå till pausvila med ledning i ryggen. Det efter ett drömmål av en annan brasse, 21-årige Oscar. I den 40:e minuten kom Pyatov på mellanhand och positionerad utanför sitt eget straffområde försökte han nicka undan bollen. Den landade istället rakt i gapet på Oscar som drämde till från 40 meter. Bollen gick i en fin båge in i det öppna målet.

Shakhtar chockstartede den andra halvleken. Efter fint kombinationsspel mellan Willian, Fernandinho och Srna landade bollen till slut hos den förstnämnde som distinkt tryckte dit kvitteringen och sitt andra mål för kvällen.

Den mycket jämna och välspelade matchen skulle ändå få en vinnare. I den 81:a minuten byttes Victor Moses in istället för Daniel Sturridge och det visade sig bli ett genidrag. Trots att klockan hade passerat de tre tilläggsminuterna som huvuddomaren lade till fick Chelsea lägga en hörna. Alla blåklädda spelare skickades fram och högst nådde Moses som från nära håll kunde nicka in det - för Chelsea - ack så viktiga segermålet.

Vinsten innebär att Chelsea nu toppar grupp E tack vare bättre målskillnad. Både Chelsea och Shakhtar Donetsk har sju poäng och Juventus skuggar på sex.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×