HELSINGBORG 20120821 Helsingborgs Nikola Djurdic deppar efter tisdagens kval till Champions League, tredje omg, första matchen, mellan Helsingborg och Celtic på Olympia i Helsingborg. Matchen slutade med bortaseger 0-2. - Scanpix
 
Fotboll > Champions League

Djurdjic debuterade: ”Kommer absolut inte gå tillbaka”

Djurdjic debuterade: ”Kommer absolut inte gå tillbaka”

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 07:36
HELSINGBORG. Nikola Djurdjic spelade från start dagen efter han signerat kontrakt med HIF. Mot Celtic gjorde han det mesta utom mål. ”En klasspelare”, berömmer tränaren Åge Hareide.
 

Vårsäsongens skyttekung Alfred Finnbogason blev hastigt och – åtminstone med HIF-ögon sett – mindre lustigt klar för holländska Heerenveen. Då akutvärvade skånelagets sportchef Jesper Jansson en serbisk målspruta från Haugesund: Nikola Djurdjic skrev på för Helsingborg på måndagen – och spelade från start mot Celtic på tisdagen.

Tillsammans med sin forne anfallskollega i Haugesund, Thomas Sörum som lämnade Tippeligan för Olympia förra året, orsakade Djurdjic Celticförsvaret oro. Trots att både Djurdjic och Sörum fick lämna matchen med en nolla i målkolumnen var superlativen efteråt många.

- Han var bra, det är en klasspelare, säger tränaren Åge Hareide om sin senaste truppbricka.

- Samarbetet med Sörum fungerade bra och det kommer att bli ännu bättre. De tar sig till flera rena avslutslägen.

Nikola Djurdjic själv menar att han ännu behöver lite tid för att klara omställningen mellan sitt norska lag och Helsingborg.

- Det gick upp och ner. Det finns mycket att förbättra, Helsingborg spelar totalt annorlunda än min förra klubb. Det kommer ta tid, men jag är exalterad, säger han.

Nygamle kamraten Thomas Sörum tror dock att den 26-årige serben kommer bli en omedelbar förstärkning.

- Det var väldigt, väldigt kul att spela med honom. Vi hittade kemi direkt och det kommer bli bra, vi var goa i Norge och det kommer bli bra i Sverige också, säger Sörum.

Veteranen Christoffer Andersson hade bara att instämma.

- Jätteduktig, man ser att han är en jättebra spelare. Det är enkelt att hitta honom med passningarna, han tar tydliga löpningar, är rörlig och gör sig hela tiden spelbar. Det är imponerande.

Helsingborg har lånat Djurdjic fram till årsskiftet och har en option att köpa loss honom. En option som, om serben själv får bestämma, troligast kommer att användas.

- Förhoppningsvis. Det är i alla all ingen chans att jag återvänder till Haugesund. Jag vill ta steg framåt i min karriär och just nu är Helsingborg ett bra steg, säger Nikola Djurdjic.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×