Cesc Alexis Barcelona - Eurosport
 
Fotboll > Champions League

Lionel Messi segerregisserade när Barcelona avfärdade Benfica

Lionel Messi segerregisserade när Barcelona avfärdade Benfica

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 23:22
Alexis Sanchez och Cesc Fabregas gjorde målen och Lionel Messi spelade fram när Barcelona besegrade Benfica med 2-0 på Estadio da Luz. En del av den katalanska glädjen försvann dock i slutet av matchen då lagkaptenen Carles Puyol skadade sig otäckt.
 

Ett fullsatt Estadio da Luz i Lissabon bjöd på en fantastisk inramning under de första minuterna av matchen mellan Benfica och Barcelona. Även på planen såg det bra ut för hemmalaget under de första 20 minuterna - tyvärr för portugiserna så hade Barcelona gjort mål i redan i den 6:e minuten.

Det fanns mycket i matchinledningen som kunde gjort Barcelona nervösa men Alexis Sanchez ledningsmål gav katalanerna ett bekvämt försprång.

Det var Lionel Messi som spelade in bollen stenhårt framför mål i den sjätte minuten. Där inne hade Alexis Sanchez tajmat sin löpning perfekt och chilenaren kunde enkelt stöta bollen i mål.

Benfica skapade bra chanser genom hela den första halveken. De bästa läget hade Lima när han rann igenom i djupled men Victor Valdes täckte av vinkeln på ett föredömligt sätt. 1-0 till Barcelona stod sig halvleken ut och i den andra började Benfica tröttna.

Barcelona tog över bollinnehavet mer och mer - och efter tio minuter kom målet. Återigen stod Lionel Messi för förarbetet.

Argentinaren fick tid utanför straffområdet och när han till slut hade fyra motspelare runt sig så hittade han den framstormande Fabregas som var på väg in i straffområdet. Cesc gick på avslut direkt och dunkade dit 2-0 bakom Artur.

Barcelonas seger var aldrig hotad efter 2-0-målet men katalanerna kunde ändå inte lämna Portugal med bara positiva besked.

Carles Puyol landade, i en luftduell mot slutet av matchen, otäckt på sin vänsterarm och blev utburen från planen med stora smärtor. Och i den 88:e minuten blev Sergio Busquets utvisad efter en uppretad situation.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×