dpa
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Champions League

Real avancerade i Minsk

Real avancerade i Minsk

Av Eurosport
I den här artikeln
Av Eurosport - Den 25/11/2008 kl 21:01
Real Madrid blev på tisdagskvällen klara för åttondelsfinal i Champions League efter att ha besegrat BATE Borisov med 1-0 på bortaplan efter ett snyggt mål av Raul.

Real Madrid började matchen mot BATE Borisov bäst och tog rättvist ledningen efter sex minuters spel genom Raul. Spanjoren fick bollen i straffområdet sedan Roysten Drenthe slagit ett inlägg från vänster som studsade förbi samtliga spelare och fram till Raul som efter att ha fått kontroll över bollen kunde trycka in 1-0 för gästerna. Avslutet höll absolut toppklass och gick in i mål efter att först ha touchat ribbans undersida.

Gästande Real Madrid hade mycket boll under den första halvleken på en iskall Dinamo Stadion i Vitryssland där snöoväder tidigare under dagen ägt rum. Hemmalagets utespelare försvarade sig lysande och tillät helt enkelt inte de vita spelarna att komma till de riktigt farliga chanserna.

BATE PRESSADE REAL

I den andra halvleken kom BATE Borisov ut som ett helt nytt lag med siktet inställt på att kvittera och skapa stora problem i motståndarnas jakt på att säkra avancemanget. Vid flertalet tillfällen var det nära att de vitryska spelarna kunde spräcka Casillas nolla, men med hjälp av sina medspelare kunde han se till att ett skadedrabbat Real Madrid tillslut bärgade tre poäng och en plats i åttondelsfinalen.

Tidigare på tisdagen blev Juventus klara gruppsegrare i grupp H där alltså Real Madrid slutade på andra plats.

Viktor Högberg - eurosport.se

 

kommentarer