Imago
 
Fotboll > Bundesliga

Bundesligapanelen: "Han var spelarnas man"

Bundesligapanelen: "Han var spelarnas man"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 21/01/2011 kl 16:26
Inför varje omgång av Bundesliga svarar eurosport.se:s expertpanel på frågor om det mest aktuella inom tysk fotboll. Tre experter ger er sina åsikter om Bundesliga - som är hetare än någonsin.
 

1. Wolfsburg hade starka nyförvärv men ligger nu nära nedflyttning. Varför har Steve McClarens lag gått så dåligt?

2. Rangnick sa upp sig när Dietmar Hopp sålde when backen Luiz Gustavo till Bayern München. Hur går det för Hoffenheim?

3. Hur har "kultklubben" St. Pauli klarat debutsäsongen?

Mikael Bergvall, kommentator och Bundesliga-expert på Eurosport.

1. Zvjezdan Misimović har ju lämnat. Han var en otroligt viktig spelare. McClaren bänkade honom i säsongens första match och jag tycker inte han har hittat rätt. Laget är fullt av stjärnspelare men engelsmannen har näst sämst statistik av alla tränare som varit i Wolfburg. Det känns också som att laget litar för mycket på Diego, Grafite och Dzeko - att de här spelarna ska leverera. Sviktar de får laget problem. Jag måste dock säga att Wolfsburg imponerade mot Bayern i helgen. I en match som för övrigt var fantastisk spelade de som ett lag och pressade Bayern rejält. Sen kan man ju säga att de gått över förväntan, det var ingen som räknade med att de skulle bli mästare 2009. Det här kanske är en normal nivå för dem?

2. Tror inte det ser så ljust ut. Rangick var spelarnas och folkets man. Det är ett slag i ansiktet på Hoffenheim att de tappade honom. Nu har deras assisterande tränare tagit över och jag ser inte vad han ska förändra. Nu är de dessutom utan deras bästa försvarsspelare i Gustavo. Kanske har Hoffenheim nått sitt max? De har ju i grunden väldigt bra spelare, framför allt i anfallet bara en sådan sak som att Ibisevic hölls utanför laget i början av säsongen visar hur starka de är framåt. Jag är imponerad av deras anfall. Men trots fint anfallsspel känns det som att de inte lärt sig hur man stänger matcher. Deras defensiva mittfältare, Rudy, var fantastiskt bra i inledningen av säsongen. Det kan möjligtvis vara så att det är han som har sviktat.

3. Tränaren Stanislavski har fått kritik för att han inte köpt några nya spelare, och att de spelare han har är för dåliga. St. Pauli skapar ju chanser i matcherna men gör för få mål. Jag skulle säga att de har en förväntad position men de har inte spelat speciellt roligt. Marius Ebbers, deras skyttekung är bra på huvudet och bra på att avsluta men han spelar ensam på topp och laget måste bli bättre på att sätta honom i bra lägen. Han måste leverera. De har ändå gjort en dräglig position. Men värvar man inte så mycket så ser det ju ut som det gör för St. Pauli. Klassiskt för nykomlingar är ju att de går på inspiration i början för att sedan falla tillbaka.

Kristian Borell, chefredaktör för eurosport.se.

1. Steve McClaren är inte en tillräckligt bra tränare. Och Edin Dzekos uppenbara vilja att spela någon annanstans har inte hjälpt laget som helhet, även om bosniern själv inte spelat dåligt.

2. De är inte slut. Dietmar Hopp är en skicklig ägare som vet vad som krävs för att driva projektet framåt.

3. Bra hittills, men våren blir en strid på kniven. Brist på rutin kan fälla kultlaget.

Alexander Östlund, expertkommentator på Eurosport.

1. Det är det många som undrar. De har en väldigt bra trupp och de ska ligga där uppe och slåss om Europa-platserna. Men det är aldrig lätt att förlora en poängspelare som Dzeko. Efter vinteruppehållet har de dock spelat för varandra, som ett lag. Nu får Grafite axla rollen som bosniern haft. Jag hoppas för Wolfsburg skull att de får tillbaka självförtroendet efter matchen mot Bayern. Där jobbade de för varandra. Nu måste de fortsätta att jobba stenhårt matchen mot Bayern var ett steg i rätt riktning.

2. Hoffenheim startade säsongen bra. Självklart är det aldrig bra när en respekterad person som Rangnick lämnar. Det kan sätta sina spår. De kommer att fortsätta som de har gjort. De blandar och ger men presterar ungefär vad man kan förvänta sig av dem. De har inte hittat stabiliteten. Dessutom är det svårt att hitta formen när så många andra lag själva är illa ute och jobbar precis lika hårt för att hitta sitt spel.

3. Det är en tuff liga. Det kommer att bli svårt för St. Pauli ända in mot slutet av säsongen. Men man kan heller inte förvänta sig stordåd från ett lag som precis tagit steget upp. Första säsongen gäller det att uppträda som ett lag och eftersom de har gjort det hittills så har de alla möjligheter att klara sig kvar. Visst, de har gjort lite mål men det är inget man kan kräva, större lag i ligan har också problem med målskyttet.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×