Boris Vukcevic Hoffenheim 1899 2012-2013 - Imago
 
Fotboll > Bundesliga

Vukcevics tillstånd fortfarande kritiskt - Hoffenheim spelar ändå

Vukcevics tillstånd fortfarande kritiskt - Hoffenheim spelar ändå

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/09/2012 kl 15:15
Boris Vukcevics tillstånd är fortfarande kritiskt, sedan Hoffenheim-mittfältaren igår frontalkrockade med en lastbil, säger klubben på en presskonferens idag. Klubben har ändå beslutat att genomföra dagens match mot Augsburg. "Vi var redo att ställa in, men laget ville spela", säger Andreas Müller.
 

Under fredagseftermiddagen frontalkrockade Hoffenheims Boris Vukcevic av okänd anledning med en lastbil. 22-åringen fördes med helikopter till Heidelbergs universitetssjukhus, där Vukcevic opererades och sattes i konstgjord koma. Hoffenheim berättar nu att Vukcevics tillstånd är fortsatt kritiskt,

- En viss stabilitet har inträffat, sett till hans hjärt- och kärlsystem. Men det är omöjligt att förutspå någonting, läget är fortfarande kritiskt, säger Hoffenheims talesman Holger Tromp.

Hoffenheims manager Andreas Müller berättar att laget fick höra nyheten innan träningen på fredagseftermiddagen.

- Vi samlade laget och pratade. Alla var chockade och förskräckta, berättar Müller för Bild.

Hoffenheim har ändå bestämt sig för att genomföra dagens match mot Augsburg.

- Försa tanken var att vi måste ställa in matchen. Men nu har vi haft lite tid och laget har fått prata med klubbens psykolog. Vi var redo att ställa in, men laget ville spela i slutändan, säger Müller.

- Boris är en kämpe. Och vi kommer kämpa för honom, avslutar Müller.

När Vukcevics föräldrar blev varse om att Hoffenheim övervägde att ställa in matchen vände de sig mot beslutet och ville att laget skulle genomföra den.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×