Borussia Dortmund Schalke 04 - Reuters
 
Fotboll > Bundesliga

TV: Schalke vann derbyt - Dortmund tolv pinnar från serietopp

TV: Schalke vann derbyt - Dortmund tolv pinnar från serietopp

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 20/10/2012 kl 18:55
Schalke 04 bortaslog Borussia Dortmund i säsongens första Ruhr-derby. Gästerna var det bättre laget och vann rättvist på Westfalenstadion denna eftermiddag.
 

De blåklädda från Gelsenkirchen inledde eftermiddagens stormatch i Bundesliga bäst. Schalke spelade med hög fart och intensitet och det var Schalkes match från allra första spark.

Matchen präglades av ett intensivt och fysiskt spel på mittfältet. Bollinnehavet var jämnt fördelat, och inget av lagen hade något massivt spelövertag. Schalke var dock något hetare idag, trots den täta och intensiva matchbilden.

Ibrahim Afellay gav gästerna ledningen på en kontring en kvart in i matchen. 2-0-målet kom även den på kontring, då vänsterbacken Marco Höger utökat för Schalke. Dortmund tryckte sedan på, men kom inte närmre än ett reduceringsmål av Robert Lewandowski.

I och med dagens resultat behåller båda Dortmund och Schalke sina respektive tabellplaceringar, men Schalke rycker nu ifrån på sin tredjeplats med sjutton inspelade poäng efter åtta omgångar, till skillnad från Dortmunds tolv på lika många matcher.

Ligasuveränen Bayern München tog idag sin åttonde raka seger i den åttonde omgången av Bundesliga, vilket är nytt rekord.

Siamak Jalali - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×