2012 Champions League Bayern München Ribéry Robben - dpa
 
Fotboll > Bundesliga

Robben om Riberys frånvaro: "Vi klarar oss när några saknas"

Robben om Riberys frånvaro: "Vi klarar oss när några saknas"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 24/09/2012 kl 17:15
Bayern München har inlett säsongen lysande. Det tyska storlaget har vunnit samtliga sju tävlingsmatcher efter sommaren. "Vi är hungriga", säger Arjen Robben.
 

Samtliga fyra ligamatcher har slutat med tre poäng och i såväl tyska cupen, supercupen som i Champions League har Bayern München avgått med seger. Sammanlagt har fjolårets CL-finalist sju raka segrar i säsongsinledningen. Förklaringen? Hunger.

- Jag har haft känslan, ända sedan första dagen på försäsongen, att vi är riktigt hungriga. Laget har allt att bevisa och vi vill åstadkomma någonting, säger stjärnmittfältaren Arjen Robben till bundesliga.com efter helgens stormatchseger mot Schalke 04.

RIBERY KAN ERSÄTTAS
Bayern München vann med 2-0 i Gelsenkirchen - trots att laget saknade sin franske stjärna Franck Ribery.

- Nu klarar vi oss bättre när några spelare saknas för vi har en bredare trupp. Som nu, när Franck var småskadad och missade matchen, kan vi alltid kompensera med någon annan. Det är viktigt att veta att även nyckelspelarna kan ersättas väl. Vi har kvaliteter i laget för att göra det, säger Robben.

"VI NJUTER"
Med 12 ligapoäng och 14-2 i målskillnad är Bayern redan fem poäng före de två senaste årens mästare Dortmund.

- Vi har inte vunnit några titlar på två år nu och det är ingen trevlig känsla. Vi vill vinna troféer och när det går så bra som det gjort på senaste njuter man verkligen ute på planen.

Men Robben är försiktig med att döma ut Dortmunds chanser att komma ikapp.

- Såklart har vårt fokus från första början varit att vinna ligan och det kommer inte ändras. Men bara för att vi är fem poäng före Dortmund redan nu, betyder inte det att vi automatiskt kommer vinna ligan. Vi måste kämpa för varje poäng - och aldrig ge upp.

Jens Dahlkvist - eurosport.

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×