Angela Merkel - Scanpix
 
Fotboll > Bundesliga

Merkel uppmanar Bundesligas homosexuella att komma ut

Merkel uppmanar Bundesligas homosexuella att komma ut

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 14/09/2012 kl 12:26
Philipp Lahm varnade homosexuella fotbollsspelare för konsekvenserna av att komma ut. Tysklands förbundskansler Angela Merkel gör tvärtom. "Ni behöver inte vara rädda", säger hon.
 

Ingen spelare i Bundesliga är öppet homosexuell. Det vill Angela Merkel ändra på. Tillsammans med bland andra Bayern Münchens president Uli Höness pratade hon om vikten av att "komma ut" på ett seminarium i Berlin med slogan "Gå din egen väg".

- Det faktum att människor fortfarande är rädda betyder att vi måste skicka ett klart budskap: ni behöver inte vara rädda, säger Merkel.

Enligt Uli Höness är det bara en tidsfråga innan en spelare i Bundesliga berättar om sin homosexuella läggning.

- Det kommer att hända, förr eller senare. Alla klubbar har fått råd att förbereda sig, säger Höness.

Men det finns de som avråder homosexuella fotbollsspelare att berätta sanningen.

- En öppet homosexuell fotbollsspelare kommer att utsättas för misshandelselement. Det kommer att bli mycket jobbigt för den som kommer ut, sa Bayern Münchens och tyska landslagets kapten Philip Lahm förra året.

I tyska magasinet Fluter berättar en anonym homosexuell spelare i Bundesliga berättar om sin dagliga kamp.

- Priset du betalar för att leva drömmen som Bundesliga-spelare är högt. Jag måste vara en skådespelare varje dag och ljuga för mig själv. Det här var inget problem i början men det har blivit svårare och svårare med tiden. Jag vet inte om jag orkar leva under den konstanta press det innebär att låtsas vara heterosexuell och samtidigt riskera att bli avslöjad under resten av min karriär, säger han.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×