Branimir Hrgota - From Official Website
 
Fotboll > Bundesliga

Kroatien försöker locka till sig Hrgota: "Finns intresse"

Kroatien försöker locka till sig Hrgota: "Finns intresse"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/10/2012 kl 12:40
Det kroatiska fotbollförbundet försöker locka över jättetalangen Branimir Hrgota. Landets U21-förbundskapten uppvaktade den svenske spelaren under en Bundesliga-match i september.
 

Nyligen tackade jättetalangen Branimir Hrgota nej till spel med det svenska U21-landslaget. Återbudet har fått spekulationerna att rasa om 19-åringens fotbollsframtid. Hrgota, som är född i Bosnien, uppvaktas nämligen flitigt av det kroatiska fotbollförbundet.

I samband med Borussia Mönchengladbachs möte med Hamburg träffade Hrgota Kroatiens U21-förbundskapten Ivo Susak.

- Han kom fram och hälsade och skakade hand men mer än så var det inte, säger Hrgota till Jnytt.se.

Hrgota menar att något beslut om framtiden absolut inte är fattat.

- Det är ingenting jag vill blåsa upp. Klart att det kommer personer som säger att de vill ha mig när det gått bra för mig och när jag visat framfötterna, men det är likadant med Håkan Ericsson och det är därför han tog ut mig.

"DET FINNS ETT INTRESSE"

I ett mail till eurosport.se berättar Hrgotas agent Drazen Gilja att han också träffade Ivo Susak under Borussia Mönchengladbachs möte med Hamburg. Han bekräftar att det finns ett kroatiskt intresse för hans klient.

- Jag mötte Ivo Susak i Mönchengladbach. Han sa; 'Det kroatiska landslaget är intresserade av Branimir Hrgota', skriver Gilja.

Susak säger till Vecerjni List att han hoppas att Hrgota ska välja att spela för Kroatien i framtiden.

- Vi har pratat med Branimir, hans pappa Bono och hans agent Drazen Gilja. Vi har etablerat en första kontakt och intrycket är positivt. Jag hoppas att få se en så talangfull spelare i den kroatiska landslagströjan, säger Susak.

Håkan Ericsson förvånas inte av uppgifterna.

- Nej, men jag förstår ju i och med Branimirs ursprung och när han får speltid i Bundesliga. Det vore konstigt om de inte gör något försök. Vi tycker det är tråkigt att Branimir inte är med nu, men vi har bra kontakt inför framtiden, säger Ericsson till Jnytt.

Henric Larsson - eurosport.se

Kommentarsfunktionen inte tillgänglig här