dortmund frankfurt - Reuters
 
Fotboll > Bundesliga

TV: Sanslös målkavalkad när Dortmund tappade i toppen

TV: Sanslös målkavalkad när Dortmund tappade i toppen

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 25/09/2012 kl 22:51
2-0-ledning i paus och allt talade för en säker trepoängare för de regerande mästarna Dortmund. Men friska nykomlingen Frankfurt skulle bjuda på en osannolik upphämtning - två gånger om - och ordna en poäng i toppmötet (3-3).
 

Nykomlingen Eintracht Frankfurt har fått en smakstart på återkomsten till Bundesliga och skuggar serieledarna Bayern Munchen.

Men i toppmötet mot de regerande mästarna Dortmund såg poängchanserna ut att vara borta, redan i paus. Lukasz Piszczek satte något turligt 1-0 i den 24:e minuten innan han fyra minuter senare spelade fram Marco Reus till 2-0. Ett resultat som stod sig till halvtid.

Där och då talade allt för en säker trepoängare för Jurgen Klopps mannar. Men Frankfurt skulle hämta upp underläget - både en och två gånger om.

MÅLEXPLOSION
Publiken hann knappt sätta sig innan Stefan Aigner krutade in 2-1-reduceringen efter en blixtrande kontring. Och blott två minuter senare var det dags igen.

Aigner trampade runt sin försvarare till höger och slog ett perfekt inlägg mot bortre stolpen. Där dök en av planens minsta spelare - japanen Takashi Inui - upp och nickade in 2-2 till publikens vilda jubel.

Men målfesten var inte över för det.

SYNDABOCK - SEDAN POÄNGRÄDDARE
Marco Reus tvingades kliva av i paus efter att ha haltat av planen. Ersättaren Mario Götze gjorde mål efter endast nio minuter på planen.

Egentligen var det inte ens en målchans, men Frankfurt-försvararen Bamba Anderson var alldeles för nonchalant och bjöd på 3-2. Götze stal bollen från brassen och rullade säkert in 3-2 för de regerande mästarna.

Men Frankfurt hängde inte läpp för det utan kvitterade återigen - och Bamba Anderson fick sin revansch.

BAYERN RYCKER I TOPPEN
Helt omarkerad nådde han högst på en hörnvariant och nickade in 3-3.

I matchens slutskede skapades flera lägen åt båda håll och Jurgen Klopp visades upp på läktaren efter att ha protesterat mot en hörna.

Lagen delade på poängen, vilket betyder att Dortmund tappar ytterligare i toppen. Bayern Munchen tog sin femte raka seger hemma mot Wolfsburg (3-2), och är därmed sju poäng före Dortmund och två före Frankfurt - på en överraskande andraplats.

Lennart Sandahl - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×