Franck Ribery bringt die Bayern in Führung - SID
 
Fotboll > Bundesliga

Bayern München vann toppmötet

TV: Bayern vann toppmötet - besegrade uppstickaren

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 19:38
Bayern München, med skyttekungen Mario Mandzukic på bänken, befäste sin serieledning i Bundesliga när tabelltrean Eintracht Frankfurt besegrades med 2-0.
 

När det vankades toppmöte i Bundesliga så passade Bayern München på att vila, eller bänka, sin skyttekung Mario Mandzukic. Därifrån fick han se sina lagkamrater visa styrka och vinna med 2-0 mot Eintracht Frankfurt. Det var dock trögstartat för serieledarna.

Hemmapubliken hade börjat bua och gästande Frankfurt hade haft flera fina lägen, bland annat en missad nick av Aigner, innan ledningsmålet kom i den 44:e minuten.

Bayern ställde om efter en hörna - och då gick det snabbt. Javi Martinez fick bollen i djupled och ren med målvakten Kevin Trapp så tog spanjoren rätt beslut. Han slog en passning åt vänster och där stormade Franck Ribery mot det öppna målet. Fransmannen gjorde inga misstag och 1-0 var ett faktum.

Bayern München inledde sedan den andra halvleken med stor dominans, men trots det så var Frankfurt mycket nära en kvittering. I den 50:e minuten nickskarvade Meier vidare bollen och rakt framför mål nickade mittbacken Anderson - rakt i ribban.

Tretton minuter från fulltid kom sedan avgörandet - som kommer bli omdiskuterat. Basian Schweinsteiger tog sig fram i straffområdet och gick omkull. Domaren pekade på straffpunkten - men repriserna skvallrade om att mittfältaren snubblade mer än han blev fälld.

Straff blev det hur som helst och ytterbacken Alaba klev fram och dundrade in 2-0 vid den högra stolpen. Efter det kunde Frankfurt inte resa sig och Bayern var på slutet närmare 3-0 än vad gästerna var en reducering.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×