Jupp Heynckes fand die Kritik von Matthias Sammer überzogen und inakzeptabel - Imago
 
Fotboll > Bundesliga

Lattek om konflikten i Bayern: Alfahannar som kan inte mötas

Lattek om konflikten i Bayern: Alfahannar som kan inte mötas

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 14:15
Stämningen tycks hårdna mellan Bayern Münchens sportchef Matthias Sammer och lagets tränare Jupp Heynckes. Enligt gamle Bayern-legendaren Udo Lattek är det bara en tidsfråga innan konflikten blir ohanterbar.
 

Trots ett klanderfritt facit i Bundesliga fanns det tydliga tecken på en spänning mellan de båda herrarna redan före Bayerns 1-3-fiasko mot BATE Borisov i Champions League.

Laget har sex raka segrar i tyska högstaligan och toppar tabellen, men ändå har sportchef Sammer klagat publikt på lagets prestationer - något som har irriterat rutinerade tränaren Heynckes.

Torsken mot BATE gjorde inte stämningen bättre, även om de båda efter nederlaget försökte visa en enad front. Bayerns ordförande Uli Hoeness gick ungefär samtidigt ut och sa att meningsskiljaktigheterna överdrivits i media.

Nu ger sig före detta Bayern-tränaren Udo Lattek (bilden nedan) in i debatten och konstaterar att Sammer och Heynckes inte kan samarbeta och att det sannolikt bara är en tidsfråga innan konflikten blir ohanterbar.

Enligt Lattek beror inte spänningen på någon tillfällig, isolerad händelse - de båda herrarna är helt enkelt för dominanta för att kunna mötas.

Eurosport

- Vi kan vänta oss mer problem i den närmsta framtiden. Sammer och Heynckes är två själviska människor, säger 77-åringen till Bild.

- I normala fall dröjer det inte länge innan en sådan här situation blir ohållbar. Det är två alfahannar som båda vill styra.

- Det skulle överraska om det inte gick över styr inom kort. Jag hoppas dock att det inte sker. Det finns fortfarande tid att reparera skadorna.

Bayerns nästa utmaning är lördagens Bundesliga-möte med gästande tabellnian Hoffenheim, en match du ser på Eurosport, avspark 15.30. Matchen livekommenteras även på europsort.se.

Fotnot . Udo Lattek tränare Bayern München i två omgångar, 1969-1975 och 1983-1987, och förde laget till ligaseger sex gånger (1972, 1973, 1974, 1985, 1986 och 1987. Två gånger coachade han även Borussia Mönchengladbach till ligaguld (1976 och 1977).

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×