Alex Ferguson shouts at linesman Jake Collin (AFP) - AFP
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Premier League

Ilsken Sir Alex slår tillbaka mot Pardew: "Han är värst av alla"

Ilsken Sir Alex slår tillbaka mot Pardew: "Han är värst av alla"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 28/12/2012 kl 15:59
Alan Pardew var kritisk mot FA:s beslut att inte straffa Sir Alex Fergusons beteende i matchen mellan Manchester United och Newcastle. Nu slår skotten tillbaka. "Han är den värsta av alla", säger Ferguson och kallar även Newcastle för "en liten klubb i Nordöst".

Det var i Manchester Uniteds dramatiska 4-3-seger mot Newcastle som Sir Alex Ferguson tappade fattningen när domare Mike Dean klev in och ändrade ett domslut som innebar 2-1 till Newcastle. Ferguson konfronterade domarteamet på planen och skällde ut dem efter noter. Trots utskällningen så valde Dean att inte rapportera händelsen och FA kommer inte gå vidare med fallet.

Alan Pardew var inte nöjd med att Ferguson slapp undan.

- Jag tror Mike Dean känner sig lite besviken över att han inte gjorde något åt det, sa Pardew till The Guardian.

Det uttalandet fick Ferguson att gå igång på alla cylindrar.

- Alan Pardew har kommit ut och kritiserat mig, men han är den värsta när det kommer till att harangera domare. Han knuffar dem och skojar sedan om det. Hur han kan kritisera mig är helt otroligt. Han glömmer bort all hjälp jag gett honom, förresten, säger Ferguson till The Guardian.

- Jag var demonstrativ, men gick inte över gränsen. Pressen hade en fältdag, den enda personen de inte pratade med är Barack Obama - han är för upptagen. Det hela är oturligt, men jag är manager för den mest berömda klubben i världen, inte Newcastle, en liten klubb i nordöst.

Pardew straffades med böter och två matchers avstängning tidigare under säsongen för att ha knuffat en assisterande domare.

Även Harry Redknapp och Roberto Mancini hamnade i kontroverser efter att ha kritiserat domare efter Boxing Day. Men duon kanske inte har samma tur som Ferguson. Båda står under utredning och FA har gett Redknapp och Mancini tre dagar på sig att förklara sina beteenden.

Jimmy Ewertsson - eurosport.se

 

kommentarer