Chelsea manager Rafael Benitez against Fulham (AFP) - Eurosport
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Premier League

Benitez inte stressad: "Vi kan vinna ligan"

Benitez inte stressad: "Vi kan vinna ligan"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 29/11/2012 kl 08:32
Majoriteten av föregångarna har fått sparken. Men Rafa Benitez är inte stressad efter dubbla 0-0-matcher och högljudda burop från fansen. "Säsongen är lång", konstaterar spanjoren efter onsdagens mållösa match mot Fulham.

Rafa Benitez har fått en tuff start på tiden som Chelsea-manager. Stora delar av fansen ogillar spanjoren sedan hans tid i Liverpool och buropen har varit svåra att missa under de två 0-0-matcherna han lett London-klubben på Stamford Bridge.

I förra veckan blev Roberto Di Matteo den sjunde tränaren som Roman Abramovitj sparkat under sin tid som Chelsea-ägare. Men är korttidskontrakterade Benitez inte orolig inför framtiden trots det väldokumenterat korta tålamodet hos hans ryske arbetsgivare.

- Säsongen är lång. Vi kan vinna ligan, varför inte? Det viktigaste är att vinna matcher. Om vi kan vinna matcher kommer vi att vara där uppe och vinna titlar, säger spanjoren.

"POSITIVT ATT VI HÅLLER NOLLAN"

Benitez säger att han känner spelarnas stöd och menar att han behöver tid på sig.

- Spelarna är nöjda med vad vi försöker åstadkomma och det är bara en tidsfråga. Om du inte får tid på dig kan du inte klara av det.

- Det är omöjligt att avgöra efter fem träningar och två matcher. Vi behöver tid för att jobba med saker. Två hållna nollor är något positivt men jag vill göra fler mål och vara offensivare.

- Alla här var besvikna i slutet. Vi måste berömma Fulham för att jobba mycket hårt men det här är matcher vi måste vinna.

FÖRSVARAR TORRES

Han vägrar kritisera sin underpresterande landsman, 500-miljonersmannen Fernando Torres.

- Det handlar om att komma tillbaka steg för steg. Det viktigaste är att vi är ett stabilt lag och sedan skapar chanser med den talang vi har där framme. Det handlar inte bara om Fernando. De försvarade sig med mycket folk och det var inte enkelt för honom, Hazard, Oscar eller någon annan. Du måste berömma dem och fundera över hur vi kan bli bättre.

Chelsea ligger trea i Premier League, sju poäng efter serieledaren Manchester United.

Tobias Jönsson - eurosport.se

 

kommentarer