FOOTBALL England lining up before their World Cup Group C match with Algeria - Reuters
 
Fotboll

Attacken på engelska FA: "Ni ska få ett helvete"

Attacken på engelska FA: "Ni ska få ett helvete"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 24/07/2011 kl 15:36
England anklagade Brasiliens högste fotbollsbas för korruption. I VM 2014 ska Ricardo Teixeira hämnas. "Jag kommer undan med vilken ondska jag vill, ", säger han.
 

England fick bara en röst när landet sökte VM 2018. Efteråt anklagades Ricardo Teixeira av Lord Triesman, Englands VM-general, för att ha krävt mutor. Enligt BBC-dokumentären fick han 6,6 miljoner pund i mutor.

Scanpix

I en lång intervju med Piaua, en tidsskrift i Rio de Janeiro, säger Teixeira att han kommer "göra livet till ett helvete" för engelska medier och FA under VM 2014 i Brasilien.

- Jag kommer undan med vilken ondska jag vill. Den mest hala, otänkbara, machiavelliska ondskan, säger Teixeira.

Brasiliens fotbollsbas säger att han bland annat har planer på att neka pressen ackreditering och att ändra spelschemat.

- Och vet ni vad som kommer hända med mig? Ingenting. För jag sticker härifrån 2015, säger Teixeira, som enligt många är favorit att efterträda Sepp Blatter som Fifa-president 2015.

Triesman anklagar brasilianaren för att ha krävt mutor under en landskamp mellan Brasilien och England 2009. På anklagelserna svarar han:

- Det är skitsnack. Det är öborna som är piraterna här i världen. Det engelska folket är bara sura för att de förlorade.

Återstå att se om England kvalificerar sig för VM.

Tobias Jönsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×