Astrit Ajdarevic - Scanpix
 
FotbollAstrits hemliga skada

Astrits hemliga skada: "Får inte gå in på vad det är"

Astrits hemliga skada: "Får inte gå in på vad det är"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/10/2012 kl 20:37
KALMAR. Astrit Ajdarevic hoppas kunna spela mot Italien. Men en skada kan stoppa den förre IFK Norrköping-spelaren. "Vi får se hur jag känner imorgon", säger han till eurosport.se.
 

Han satt på läktaren i Italien. När U21-landslagets EM-öde avgörs på torsdagen hoppas Astrit Ajdarevic kunna spela. Han tränade för fullt på onsdagen, men när eurosport.se träffar honom i Kalmar drygt 24 timmar innan matchstart är det fortfarande osäkert om han kommer till spel.

- Jag tränade på och så får vi se imorgon vad som händer. Vi tar ett snack imorgon hur det känns. Det ska kännas hundra om jag ska spela, säger han.

Vad är det som krånglar?
- Jag hade en liten skada. Vad det är för skada vill jag inte riktigt gå in på exakt.

Nej, varken förbundskapten Håkan Ericson eller Ajdarevic vill säga något om vad det är för något som krånglar.

- Det är en skada jag har, men vad det är för skada får jag inte gå in på. Det kändes okej.

Skulle det kunna bli ett inhopp om du inte kan spela från start?
- Det får Håkan, tränarstaben och jag snacka om imorgon.

Det skulle vara surt att missa det här
- Ja, det var jobbigt som fan att sitta vid sidan i Italien. Jag var nervös och bet på naglarna hela tiden. Men grabbarna gjorde det bra där nere och vi har ett bra utgångsläge. 0-1-underläge. Visst, det kanske inte är bästa resultatet, men det är ändå okej. Gör vi ett mål i början av matchen så lever det. Jag tror att vi kommer att vara mer hungriga. Det är hemmaplan för oss och det kommer att vara mycket folk. Vi har ett bra facit i Kalmar. Vi är positiva.

Hur ser du på Italien?
- Det är klart att de är duktiga. De har många individuellt duktiga. Som lag är de okej, men de är inte oslagbara. Är vi med från början och gör vårt jobb så kan vi slå vilket lag som helst och Italien är inget undantag. Får vi ett mål så börjar de darra. Då kan allting hända. Jag har en bra känsla inför i morgon och mina känslor brukar gå in.

Förutom att en skada hotar spel så kommer Ajdarevic till matcherna med gott självförtroende. Flytten till belgiska Standard Liége har inneburit ett lyft.

- Det har varit bra. Jag har fått spela mycket. Spelat i alla matcherna. Många från start och hoppat in i några. Har fått göra mål och assist så det rullar på.

Vad har du för roll?
- Det har varit en liten blandning. Jag har spelat på olika positioner. Jag spelat släpande anfallare. Jag har spelat vänsterforward vilket inte är min riktiga position, men jag har tagit den utmaningen. Sedan har jag spelat på innermittfältet i ett rakt 4-4-2. Jag trivs bra. Jag har kommit in i det bra. Har fått en lägenhet och staden är lagom stor. Franskan är... he he. Den är sisådär, men den går bättre. Jag tar lektioner nu, men det är riktigt svårt.

Du är glad att du tog steget?
- Det är klart jag är. Det var det jag ville. Det var det jag strävade efter och det kom en fin möjlighet för mig att komma utomlands och en fin klubb som Standard som verkligen visade att de ville ha mig. Det har visat sig också. De har satsat på mig. De tror på mig, även fast de har sagt att vi tar det år för år. Jag har skrivit på ett långtidskontrakt. Det är inte så att jag har bråttom någonstans. Jag lär mig nu, första året och så försöker spela så mycket som möjligt, sedan andra året är det blomstra och då är det nästa stopp, skrattar han.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×