Germany's Marco Reus (21) reacts after Argentina scored its first goal during their friendly match in Frankfurt August 15, 2012. - Reuters
 
Artikel
kommentarer
Fotboll

Argentina körde över Tyskland - och England vände mot Italien

Argentina körde över Tyskland - och England vände mot Italien

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 15/08/2012 kl 23:48
Sveriges kommande VM-kvalmotståndare Tyskland åkte på en rejäl näsbränna i hemmamötet med Argentina.

Det tyska landslaget fick en mardrömsstart när de tog emot Argentina hemma i Frankfurt. I matchminut 30 visades målvakten Robert Zieler ut och sydamerikanerna tilldelades i samma moment också en straff. En målmöjlighet som storstjärnan Lionel Messi dock inte lyckades utnyttja.

Istället kom ledningsmålet strax innan halvtid. Syndabock för Tyskland var Sami Khedira, som styrde in en bortahörna i eget mål.

I den andra halvleken tog Messi revansch efter straffmissen och kunde efter ett fint anfall ordna en tvåmålsledning för sitt hemland. Med dryga kvarten kvar utökade sedan Angel Di Maria ledningen med ett snyggt långskott.

Benedikt Höwedes putsade till siffrorna med tio minuter kvar, men det var till ingen nytta. Förlusten var odiskutabel och tyskarna har nu en del att tänka på inför höstens VM-kval.

ENGLAND VÄNDE MOT ITALIEN

För femtiotvå dagar sedan blev England utstraffat av Italien i EM-slutspelet. På onsdagen kom en liten revansch för förlusten, då öborna lyckades vända 0-1 till 2-1 på neutral plan i Schweiz. Matchhjälte för engelsmännen blev Jermain Defoe, som tio minuter från slutet dunkade in det vinnande målet bakom Salvatore Sirigu.

Filip Lindahl - eurosport.se

 

kommentarer