KALMAR 20110525 AIK:s tränare Andreas Alm under onsdagens allsvenska fotbollsmatch, mellan Kalmar FF och AIK på GuldFågeln Arena i Kalmar. - Scanpix
 
Fotboll

Alm efter tappet: "Vi gör en bra match"

Alm efter tappet: "Vi gör en bra match"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/09/2012 kl 20:38
NORRKÖPING. AIK tappade dyrbara poäng när Gunnar Heidar Thorvaldsson nickade in 2-2 i slutminuten. "Han är en jävla man där att komma rätt", säger "Pekings" tränaren Jan Andersson.
 

Elfsborg tappade överraskande poäng hemma mot Gif Sundsvall och AIK hade chansen att gå upp i delad serieledning. Men trots ledning med både 1-0 och 2-1 lyckades stockholmslaget inte knyta vinnarsäcken. I 87:e minuten kvitterade Gunnar Heidar Thorvaldsson till 2-2 med sitt andra mål för dagen.

- Det är skönt att ha en som Gunnar däruppe. Han har inte gjort mål på några matcher, men är en jävla man att komma rätt. En matchvinnartyp, myser hemmatränaren Janne Andersson efter den bärgade poängen.

AIK:s tränare Andreas Alm var inte alltför nedslagen trots de tappade poängen.

- Han nickar fantastiskt i krysset, vissa mål kan jag acceptera att vi släpper in. Detta var definitivt ett av dem, säger Alm.

- Vi gör en bra bortamatch i Norrköping. De har fått bättre balans i sitt lag och spelar lite rakare. Det är en tuff bortamatch.

AIK ligger nu, med sju matcher kvar att spela, två poäng efter serieledarduon Häcken och Elfsborg. Den fjärde guldkandidaten, Malmö FF, kan även de passera. Men då krävs bortaseger mot Helsingborg i måndagens skånederby.

IFK Norrköping ligger i mittenrikets ingenmansland. Östgötarna parkerar just nu sexa i tabellen, långt från toppstrid och långt från bottenstrid. Janne Andersson är belåten med en poäng mot AIK - men inte helt nöjd med spelet.

- Vi kämpar och sliter. Vi har en grundidé som är bra, men när vi möter de allra bästa lagen - som AIK är ett av - då har vi det svårt att ta det hela vägen i mål.

- Men när de gör 2-1 såpass sent är jag jättenöjd med en pinne.

Jens Dahlkvist, Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×