Karl-Johan Johnsson - Eurosport
 
Fotboll > Allsvenskan

Vill lämna med flaggan i topp: "Vore fantastiskt att ta upp HBK"

Vill lämna på topp: "Vore fantastiskt att ta upp HBK igen"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 10/11/2012 kl 13:53
Halmstads succékeeper gör sin sista hemmamatch innan han lämnar för holländska ligan. "Det kan bli väldigt känslosamt", säger Johnsson till eurosport.se.
 

Som eurosport.se tidigare skrivit om kommer succémålvakten Karl-Johan Johnsson att flytta till holländska NEC Nijmegen. Innan han lämnar ska han dock avsluta sin sjunde och sista säsong med Halmstad BK. Två kvalmatcher mot Gif Sundsvall återstår innan flytten till Holland.

- Det hade ju varit fantastiskt att avsluta med att ta upp HBK till allsvenskan igen. Jag tycker verkligen att "bollklubben" ska vara en allsvensk klubb, säger 22-åringen till eurosport.se.

Lördagens match blir alltså den sista, åtminstone på ett tag, som Johnsson spelar hemma på Örjans Vall.

- Egentligen har jag inte tänkt så mycket på just det, men efter matchen kan det nog bli väldigt känslosamt. Jag vet inte om fansen har planerat någon form av avtackning också, det får vi se.

U21-målvakten inser vikten av att hålla nollan på hemmaplan i ett dubbelmöte. Ändå menar han att det inte är något som gör honom extra nervös.

- Självklart underlättar det något enormt om man gör det (håller nollan), men det ska ju spelas en till match på bortaplan.

- Men det vore så bra för staden Halmstad om vi gick upp igen. Sen är det framförallt viktigt för klubbens ekonomi, att få den på rätt riktning igen. Det är nog den största delen, säger Johnson.

Andreas Käck - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×