Malmö FF mål mot Syrianska 2012 Simon Thern Filip Helander Tokelo Rantie Markus Halsti - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Therns drömträff säkrade segern: "Varje match en final"

Therns drömträff säkrade segern: "Varje match en final"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 08:04
SÖDERTÄLJE/STOCKHOLM. Syrianskas målvakt Dwayne Miller snuvade honom på drömmålsrollen i första halvlek. Men efter paus fick Simon Thern revansch. "Den satt bra", säger MFF-mittfältaren om sitt vackra 2-0-mål.
 

Malmö FF hade en bräcklig 1-0-ledning i paus. Då klev vänstermittfältaren Simon Thern in i målskytterollen. Med ett läckert långskott sköt 20-åringen Syrianska i sank, när han punkterade matchen med sitt 2-0-mål.

- Den satt bra. Det var ett fint anfall hela vägen. Nerifrån Erik (Friberg), sen utmanade jag (Suleyman) Sleyman och klev in och fick på en bra träff. Det var jätteskönt, säger Thern till eurosport.se.

Fullträffen betydde också att Thern fick revansch på målvakten Dwayne Miller. Den jamaicanske burväktaren stod för en storartad räddning på Simon Therns skott efter en kvarts spel.

- Jag trodde jag hade ett mål i första, men där gör han en jävla räddning på mitt försök från ungefär samma läge.

2-0-målet stängde matchen. Men trots att Syrianska aldrig var nära att komma ikapp så är Simon Thern missnöjd med spelet i den andra halvleken.

- Vi blir lite fega sen i mitten på andra när vi skickar alldeles för mycket långt på två så pass små forwards. Vi måste fortsätta hålla bollen på marken och göra det vi är bra på, säger han.

Samtidigt som MFF hämtade tre tunga poäng så tappade en av toppstridsrivalerna poäng. Häcken fick bara 1-1 i derbyt mot IFK Göteborg.

- Om jag är förvånad? IFK Göteborg är ett bra lag, så är det ju. Jag är inte förvånad. Det är ett resultat som gynnar oss och det är alltid bra.

Nu återstår fem rafflande omgångar av Allsvenskan. Trepoängaren gör att MFF - som är tre pinnar efter serieledande Elfsborg - i allra högsta grad är med i kampen om Lennart Johanssons pokal.

- Det blir jävligt spännande så klart. Det är som att spela final varje match. Det är bara ut och köra, säger Simon Thern.

Jens Dahlkvist , Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×