Hannes Stiller IFK Göteborg mål mot Häcken 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Utvisning sänkte Häcken - tappade poäng mot Blåvitt

Utvisning sänkte Häcken - tappade poäng mot Blåvitt

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 02/10/2012 kl 00:05
I ett dyblött Göteborgsderby så tappade Häcken ledningen, och två viktiga poäng i guldstriden, efter en utvisning på Jonas Bjurström. Hannes Stiller kvitterade för Blåvitt i en match som slutade 1-1.
 

- Vi var en minut från att byta ut honom, säger Peter Gerhardsson till Cmore efter matchen. Den spelare som Häcken-tränaren syftar på är Jonas Bjurström.

I den första halvleken hade mittfältaren kapat Stefan Selakovic och fått ett gult kort. I den andra halvleken gjorde han samma sak och den gången betydde det att han tvingades lämna planen.

Utan Bjurström var Häcken decimerat till tio man - och då kunde man inte stå emot det kvitteringsjagande IFK Göteborg. På den genomblöta gräsmattan kunde bollen studsa lite hur som helst men det var en kontrollerad passning från Jacob Johansson som spelade fram Hannes Stiller till 1-1-målet.

- Innan kvitteringsmålet har vi flera bra chanser och sen blir det svårt att spela med en man mindre.

Den första halvleken tillhörde BK Häcken. Martin Ericsson bredsidade in ledningsmålet i den 35:e minuten men redan innan dess hade Häcken haft en boll i mål.

Rene Makondele fick in bollen i mål i den 22:a minuten, men han var redan avvinkad för offside. Linjemannens flagga var dock felaktig då reprisbilderna visade att Makondele var på rätt sida. Ett felaktigt domslut som Häcken inte kommer att vara glada över.

Med 25 omgångar spelade av Allsvenskan så leder nu Elfsborg på 49 poäng. Häcken är tvåa, två poäng bakom.

- Vi får ladda om inför nästa match hemma mot Syrianska. Vi har fortfarande en bra målskillnad och det är positivt, säger Gerhardsson.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×