HELSINGBORG 20120821 Helsingborgs Walid Atta i duell mot Celtics' målvakt Fraser Forster under tisdagens kval till Champions League, tredje omg, första matchen, mellan Helsingborg och Celtic på Olympia i Helsingborg. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Uronens mardrömsstart: ”Försvarares misstag syns”

Uronens mardrömsstart: ”Försvarares misstag syns”

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/08/2012 kl 12:40
HELSINGBORG. En minut och 42 sekunder. Så länge höll Helsingborg tätt i den så viktiga kvalmatchen mot Celtic. ”Vi sover”, säger tränaren Åge Hareide.
 

Mål framåt - men nästan lika viktigt: håll tätt bakåt. Det var Helsingborgs uppgift inför den första playoff-matchen i Champions League-kvalet mot Celtic.

Det gick inte så bra. Redan efter 102 sekunder small det till bakom målvakten Pär Hansson – och de grönvitrandiga skottarna hade fått sitt så hett eftertraktade bortaplansmål.

- Vi står och sover i början av matchen, kommenterar HIF:s tränare Åge Hareide.

De som sov mest - i alla fall när högeryttern Kris Commons dundrade in ledningsmålet - var ytterbackarna. Högerbacken Erik Wahlstedt tillät den yvige och hårfagre greken Giorgios Samaras måtta inlägg - och unge vänsterbacken Jere Uronen missade helt att Commons lunkat in i volleyläge.

- Om man sover en enda gång på den här nivån, så gör motståndarna mål, säger 18-årige Uronen till eurosport.se efter matchen.

INTE NERVÖS

Tränare Hareide har viss förståelse för sina försvarares missar.

- Det är på ett sånt inlägg som man ser skillnaden. Hade en allsvensk spelare fått det läget hade han avslutat högt över - här bankar han in den i första, säger Hareide.

Efter en darrig förstakvart spelade Uronen upp sig. Så till den milda grad att han av matchsponsorerna valdes till matchens bästa hemmaspelare.

- Det var ingen vidare start för mig, men ju längre matchen gick, desto bättre var jag, säger Uronen och menar att det inte var några problem att komma tillbaka efter fadäsen i inledningen.

- Nej, nej. Gör man ett misstag som back eller målvakt så syns det direkt på resultattavlan. Gör du ett lika stort misstag som anfallare så syns det inte. Det är tufft, men så är fotbollen. Det gäller att lära sig av missen och gå vidare.

Var du nervös inför matchen?
- Nej, det är bara att njuta av en sån här match, inför ett fullsatt Olympia och bra fans. Man ville bara visa att svensk fotboll gått framåt genom att slå Celtic.

”INGET ATT FÖRLORA”

I den andra halvleken nickade Giorgios Samaras Celtic till 2-0-ledning när han ostört fick segla upp på en hörna.

- De är kliniska i sina avslut, men på den här nivån måste man kunna försvara sig mot det, menar Åge Hareide.

0-2-målet betyder att Helsingborg har ett ytterst svårt utgångsläge inför returen i Glasgow nästa vecka. Ytterst svårt, men inte omöjligt. Det menar Jere Uronen:

- Vi har en match kvar, Celtic är inte vidare än. Vi åker dit utan något att förlora.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×