Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Thorvaldsson stor hjälte för Peking

IFK Norrköping vände och vann på Nya Parken efter två mål av Gunnar Heidar Thorvaldsson. 2-1-segern hemma mot Kalmar FF innebär att östgötarna nu är uppe på fjärde plats i tabellen.

Thorvaldsson stor hjälte  - Fotboll - AllsvenskanScanpix

Mannen som aldrig spelar 90 minuter, Kalmar FF-anfallaren Abiola Dauda, stod för det enda av riktigt värde i den första halvleken när han sprintade förbi hemmalagets tröga backlinje och placerade in ledningsmålet för smålänningarna. I övrigt präglades den första delen av matchen av ett lågt tempo och mycket oordnat anfallsspel.

Den andra halvleken följde länge samma mönster, där Kalmar tycktes nöjda med ledningen och Norrköping var oförmögna att skapa rejäla målmöjligheter. Men när det hände som allra minst dök han upp - Norrköpings främste målskytt den här säsongen, islänningen Gunnar Heidar Thorvaldsson. Ett långt inkast från Bobbie Friberg da Cruz skarvades vidare i straffområdet och nådde fram till Thorvaldsson, som enkelt kunde placera in kvitteringen med pannan.

Efter målet följde en riktigt bra period för hemmalaget med flera bra chanser. Kalmar, som nu bara har mäktat med fem vinster på de 23 senaste bortamatcherna, blev allt mer räddhågsna och det kändes rättvist när samme Thorvaldsson med sju minuter kvar kunde raka in ett inspel från höger.

- Han är jätteviktig för oss och i straffområdet är han ju för jävlig på att nosa upp målchanser, kommenterade hemmatränaren Janne Andersson sin isländske guldklimp till Canal Plus efter matchens slut.

Segern innebär att IFK Norrköping klättar till fjärde plats i tabellen, medan bortalaget Kalmar nu endast har fyra poäng ner till Gefle på kvalplats.

Filip Lindahl - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil