Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Syrianska lämnade kvalplatsen - krossade krislaget Gais

GAIS1 - 4Syrianska FC

Den allsvenska kvalplatsen. Ett lag ville nå den, det andra ville komma ifrån den. Det var Syrianska som fick sin vilja igenom och är numer två poäng över strecket efter den viktiga 4-1-vinsten mot Gais.

 
Syrianska lyfte - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Det var som att lagen bara ville spela av de första 45 minuterna i fredagskvällens match. Innan dess hände ingenting, sedan vaknade Syrianska.

Fyra sekunder efter att klockan slagit 45, och de 3 676 åskådarna på Gamla Ullevi bara väntade på att första halvlek skulle ta slut, sköt Syrianskas Haris Skenderovic in 1-0 bakom Gais målvakt Dime Jankulovski.

Och direkt efter halvtidspausen fortsatte bollarna trilla in.

Först kvitterade hemmalaget i den 48 minuten, då Romário Pereira förlängde en lång boll med en lobb in i mål, 1-1.

Sedan var det Syrianska för hela slanten. I den 51 minuten nickade George Mourad in 2-1 till Syrianska, bara minuten efter att han blivit inbytt på planen.

Sex minuter senare sköt Syrianskas centertank Dinko Felic in 3-1. Och i den 78 minuten fastställde Yusuf Saleh segersiffrorna med sitt 4-1-mål. En seger som gjorde att Syrianska lämnade över kvalplatsen till Sundsvall.

För Gais ser det närapå nattsvart ut. Laget har 14 poäng upp till kvalstrecket med 18 allsvenska poäng kvar att spela om.

TT

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil