SÖDERTÄLJE 20120804 Syrianskas målgörare Admir Aganovic jagas av Gefles Jens Portin under lördagens match i allsvenskan i fotboll mellan Syrianska FC och Gefle IF FF på Södertälje Fotbollsarena. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Reserven höll nollan i streckstriden - viktig vinst för Syrianska

Reserven höll nollan i streckstriden - viktig vinst för Syrianska

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 04/08/2012 kl 18:18
Dejan Garaca hade inte stått i ett allsvenskt fotbollsmål sedan förra året. Men när Syrianskamålvakten Dwayne Miller sträckte sig kom reserven in och höll nollan som gav tre poäng (seger 1-0) i den viktiga streckmatchen hemma mot Gefle.
 

Garaca hade bara ett inhopp och två matcher från start i allsvenskan - med Malmö - på meritlistan när han kom till Syrianska i februari.

Väl där skadade han sig direkt, har inte ens fått vara back up sedan dess och var minst sagt ringrostig när det nu plötsligt blev dags för spel.

Det syntes dock inte i lördagens match mot Gefle, som i ärlighetens namn inte skapade så värst många heta chanser heller.

Det hände inget ens under den dryga halvtimmen då ordinarie Syrianskamålvakten Dwayne Miller - med en sträckning i baksidan av höger lår - haltade och hoppade runt på ett ben tills Garaca värmt upp och kommit in.

I stället var det mest spel mot Geflemålet och efter en tidig nick i ribban drog Syrianskaanfallaren Admir Aganovic nytta av snubbel i gästernas försvar när han i 23:e minuten dundrade in matchens enda mål - en riktig rökare - rätt upp i krysset.

Gefle hade vid en seger tagit sig över kvalstrecket för första gången sedan i april, nu är man kvar på kvalplats samtidigt som Syrianska tog chansen att få lite häng på mittenlagen i tabellen och dryga ut gapet neråt.

TT

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×