Mathias Ranégie - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Ranégie till Udinese: "Väldigt svårt att tacka nej"

Ranégie till Udinese: "Väldigt svårt att tacka nej"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 31/08/2012 kl 17:16
Malmö FF säljer sin skyttekung. Mitt i brinnande guldstrid lämnar Mathias Ranégie klubben för italienska Udinese.
 

Han var den stora prestigevärvningen i fjol när han kom från BK Häcken. I år har han levererat ordentligt i Malmö FF. Med tio mål och tre assist är han MFF:s skytte- och poängkung och den viktigaste offensiva pjäsen i ett himmelsblått lag som jagar SM-guld. Men nu tvingas Malmö FF klara sig utan Ranégie resten av säsongen.

Anfallaren säljs till italienska Udinese. 28-åringen har skrivit på ett femårskontrakt.

- När vi får ett bud i den klassen på en spelare som befinner sig där Mathias gör i karriären, då är det väldigt svårt att tacka nej, säger MFFs sportchef Per Ågren till mff.se.

- Spelar du i MFF är du under konstant bevakning och vi får förfrågningar hela tiden. Den här gången valde vi att acceptera när vi summerade ihop det. Det är en bra chans för Mathias och vi gör en bra affär i ett skede där vi redan fyllt på med en anfallare, fortsätter Ågren och syftar på Tokelo Rantie.

Udinese inledde säsongen med en förlust med 2-1 borta mot Fiorentina och följde upp det med att åka ur i kvalet till Champions League mot portugisiska Braga mot vilka man föll på straffar.

Läs här vad eurosport.se:s Serie A-expert tror om Udinese inför säsongen. Läs här vad eurosport.se:s Serie A-expert tror om Udinese inför säsongen.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×