mattias östberg - Eurosport
 
Fotboll > Allsvenskan

Östberg till Djurgården: "En kanonförstärkning"

Östberg till Djurgården: "En kanonförstärkning"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 09/08/2012 kl 11:51
Djurgården fortsätter att värva. Nu har klubben gjort klart med en mittback. Mattias Östberg ansluter från BK Häcken. "En kanonförstärkning", säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.
 

Efter Kenneth Höie och Erton Fejzullahu. Nu har Djurgården säkrat upp ytterligare en meriterad spelare. Mittbacken Mattias Östberg har skrivit på ett kontrakt på ett och ett halvt år och kan bli spelklar redan till fredagens match borta mot Gefle.

- En kanonförstärkning. Det är en väldigt bra och erfaren spelare med ledaregenskaper och det var vad ville ha in i backlinjen nu när Marc Pedersen är långtidsskadad och Kebba Ceesay blivit utlandsproffs, säger Magnus Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

Från BK Häckens sida var man uppenbarligen beredda att släppa den snart 35-årige försvararen.

- Djurgården erbjuder Mattias ett längre kontrakt än vad vi gör. I dagsläget är Mattias inte vårt förstaval som mittback. Att stoppa Mattias från en övergång när han själv vill till Djurgården vore fel. Han har verkligen varit en trotjänare och vi vill inte sätta några käpppar i hjulet för honom, säger sportchefen Sonny Karlsson till Häckens hemsida.

Östbergs ålder är dock inget som avskräcker Djurgården.

- När det gäller äldre spelare så är det viktigt att man har spelat mycket och inte haft en massa skadeuppehåll. För året spelade Mattias alla matcher i Häcken och året innan 25-26 stycken så jag är inte orolig. I och med att kontraktet är på ett och ett halvt år så tar vi heller inte någon stor risk. I stället kan man prata om en förlängning inför varje säsong, säger Magnus Pehrsson.

eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×