Alhassan Kamara Crespo Örebro SK 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

AIK-lånet Crespo - ÖSK:s poängräddare

AIK-lånet Crespo - ÖSK:s poängräddare

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 22/09/2012 kl 18:15
AIK-lånet Alhassan "Crespo" Kamara verkar ha hittat fotbollslyckan i Örebro. Sierraleoniern fixade en blytung Örebro-pinne på stopptid mot Syrianska.
 

Efter en tung vår lånades Alhassan "Crespo" Kamara i somras ut från AIK till bottenlaget Örebro. Där verkar 19-åringen fått fotbollsglädjen tillbaka. Mot Kalmar förra veckan låg sierraleoniern bakom vändningen när han satte 1-1-bollen i början på den andra halvleken.

Mot Syrianska var det dags för ett nytt viktigt mål. Örebro anföll med hela laget efter att Syrianska vänt 0-1 till 2-1 hemma på Södertälje fotbollsarena. På stopptid fick närkingarna valuta för sin forcering. Alhassan Kamara rann igenom i djupled och dunkade in 2-2 i nättaket bakom målvakten Dejan Garaca. En överlycklig "Crespo" hoppade över reklamskyltarna och firade lyckosaligt med tillresta örebroare.

Trots den sena kvitteringen är Örebros tränare Per-Ola Ljung inte helt nöjd med matchens utfall.

- Jag retar mig på målet vi släpper in i början på andra halvleken, det var skillnaden mellan en och tre poäng i dag, säger Ljung till C More och syftar på Dinko Felics kvittering bara 45 sekunder in på den andra akten.

Örebro är nu åtta poäng efter kvalplatsplacerade Gefle när åtta omgångar återstår att spela.

- Spännande. Vi är sugna på mer. Det är tre matcher nästa vecka, närmast Norrköping hemma på onsdag, det ska bli en kul match, säger Ljung.

Syrianska ligger på trettonde plats i tabellen, två pinnar före Gefle och tio före Örebro.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×