STOCKHOLM 20120926 : AIK:s Nils-Eric Johansson mot Elfsborgs Lasse Nilsson i onsdagens match på Råsunda. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Nilsson rasar mot assisterande domaren: "Händer lite för ofta"

Nilsson rasar mot assisterande domaren: "Händer lite för ofta"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/09/2012 kl 09:09
Elfsborg var nöjda med 1-1 borta mot AIK. Ändå kände anfallaren Lasse Nilsson viss bitterhet för att ha blivit blåst på en jättechans när han vinkades av för offside. "Som linjedomare, vad fan, du har en uppgift och det är att hålla linjen", säger han till eurosport.se.
 

Lasse Nilsson fick en ovanlig uppgift i matchen mot AIK. Anfallaren utgick från högerkanten, men var snarare mer försvarare än forward i en match där hemmalaget styrde och ställde det mesta av spelet.

- Jag var med och diskuterade den här rollen innan med tränaren innan matchen. Jag var fullt införstådd med vad som måste göras. Det var ett knallhårt jobb med att framförallt försöka vara på rätt sida hela tiden. Högerback är väl kanske inget man ser fram emot att spela igen, men nu var det värt det, säger Nilsson.

Du kände så, som att du var högerback?
- Ja, långa stunder blir det ju så. De flyttar ju boll ganska bra AIK och får spelvändningar. Då kom antingen Nisse (Nils-Eric Johansson) eller så ville man dubbla på Martin Mutumba eftersom han är duktig en-mot-en. Då var det ner till ena hörnflaggan. Så skulle man försöka understödja David (Elm) och gå i djupled också. Jag tror nog inte att jag har sprungit så här mycket på en fotbollsmatch tidigare.

Det var med andra ord ingen stor skräll när Nilsson efter en av sina ruscher föll ihop med kramp i ena vaden i slutet av matchen.

- jag får sällan kramp så var det någon match jag skulle få det så var det idag.

Efter 1-1 borta mot AIK håller Elfsborg försprånget till de svartgula guldrivalerna. Ett resultat som man uppenbarligen tyckte var mer än godkänt att ta med hem till Borås.

- Jag är ganska nöjd faktiskt. Tungt att tappa ledningen igen, men jag tror att de flesta i vårt gäng hade tagit 1-1 före matchen, säger Lasse Nilsson.

Trots det så fanns där också ett stråk av besvikelse. Nilsson hade ett jätteläge när han sprang sig fri, men assisterande domaren vinkade för offside.

- Nu hörde jag att det inte var offside på mig i första halvlek. Det gör att man blir lite extra besviken.

Han fortsätter:

- Nu tycker jag att Martin (Hansson, huvuddomare) gör en ganska bra match idag och håller en hyfsad nivå. Men som linjedomare, vad fan, du har en uppgift och det är att hålla linjen. Se till att kolla om det är offside. Då får de fan klara av. Är det så att de missar med en och en halv meter på en sådan grej... äh, då händer det lite för ofta. Samma sak för en vecka sedan, då var det en boll inne en meter för Helsingborg. De får vara lite självkritiska och kolla lite närmare.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×