ÅTVIDABERG 20120917 Malmöglädje efter 0-1 på straff av Ricardo Ferreira Da Silva (nr 20 i mitten) under måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Åtvidabergs FF och Malmö FF på Kopparvallen i Åtvidaberg. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Malmö FF hänger på i guldracet efter omdiskuterad straff

Malmö FF hänger på i guldracet efter omdiskuterad straff

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 17/09/2012 kl 21:31
Det satt långt inne, men Malmö FF tog chansen att hänga på i guldstriden efter 1-0 borta mot Åtvidabergs FF. "Det här härligt", säger MFF:s tränare Rikard Norling.
 

Nej, det var ingen guldkantad tillställning på Kopparvallen där Malmö FF skulle visa att de vill utmana om SM-guldet, men det slutade på bästa sätt för de himmelsblå. Från elvameterspunkten kunde vänsterbacken Ricardinho frälsa gästerna.

- De frågade om jag kunde ta ta straffen. Jag har tränat på det mer och mer och jag försöker hjälpa laget, säger matchens ende målskytt till C More.

Det gjorde han trots att han ställdes mot comebackande veteranen Henrik Gustavsson som är en erkänt duktig straffomålvakt.

- Den brasilianske försvararen (Alberis Da Silva) sa till mig; "Han kommer att ta din straff." Nej, snälla. Kanske nästa gång, men det här var första målet den här säsongen, då får han inte ta min straff.

Straffen blev omdiskuterad. Det var Tokelo Rantie som vände bort en försvarare och kom in i straffområdet. Där föll han och det såg ut som om anledningen snarare var en stukad fot än att närmaste motståndare, Jesper Arvidsson, fällde sydafrikanen.

- Från min (position, reds. anm.) är det en filmning. Han får ont i axeln när han slänger sig, tycker jag, säger ÅFF:s tränare Andreas Thomsson till C More.

ÅFF började matchen klart bäst och ägde stora delar av den första halvleken utan att kunna skapa de allra hetaste chanserna. I andra kom MFF tillbaka och till slut kunde alltså Ricardinho göra matchens enda mål som innebär att MFF nu är två poäng bakom ledande Elfsborg. På samma poäng ligger dessutom BK Häcken och AIK.

- Det är härligt. Det är många som vill vara med och fightas om det. Så är det, säger tränaren Rikard Norling till C More.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×