Eurosport
 Bundesliga = fotbollsfestTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Två mål av Ranégie - Malmö upp i delad serieledning

Gefle IF0 - 2Malmö FF

Den fina formen fortsätter för Malmö FF. I lördagens bortamatch mot Gefle segrade skåningarna med 2-0 efter två mål av skyttekungen Mattias Ranégie.

 
MFF vann borta mot Gefle - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Publiken på Strömvallen fick se en match med två olika ansikten. I den första halvleken avlöste målchanserna varandra, medan den andra halvan präglades av chansfattigt och temposvagt spel. Men i det för dagen polkagrisrandiga bortalaget spelade det sammanlagda underhållningsvärdet ingen roll - när slutsignalen ljöd stod nämligen Rikard Norlings mannar återigen med tre inspelade poäng i sin famn.

Den store segerorganisatören hette Mattias Ranégie, som via två mål inom loppet av fem minuter ordnade en bortaledning som Gefle sedan aldrig var nära att hota. Vid det första målet visade Ranégie att han är urstark i straffområdet, när han efter ett högerinlägg från Miiko Albornoz höll undan från en hemmaförsvarare och med kraft tryckte in bollen med pannan nere i Mattias Hugossons högra hörn. Det andra målet skedde från elvameterspunkten, där Ranégie lurade ner samme Hugosson i högerhörnet - och slog bollen i det andra. Iskallt agerat av skyttekungen som nu står noterad för nio mål i årets seriespel.

Om den första halvleken var relativt välspelad och rik på chanser, var de avslutande fyrtiofem mycket av ett sömnpiller. Gefle var fortsatt tama i sina anfallsförsök och istället för en reducering var Malmö FF det lag som låg närmast att göra ett tredje mål. Ranégies anfallspartner Daniel Larsson hade ett överraskande skott i ribban och Simon Thern var bara en strålande Hugosson-räddning från att skjuta de himmelsblå till en 3-0-seger.

Lördagens bortaseger innebär att Malmö FF sätter ytterligare press på Elfsborg i toppen av Allsvenskan. Med en match mer spelad ligger de nyblivna maratonledarna på lika många poäng som Elfsborg, men vid en eventuell förlust för Borås-laget borta mot Djurgården kan MFF gå om på bättre målskillnad.

Filip Lindahl - eurosport.se

Eurosport
 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil