Eurosport
 Snooker-VMTitta nu 
 
 
Fotboll - Allsvenskan

Malmö hakar på guldracet - slog Syrianska: "Stabilt och bra"

MFF gjorde vad som krävdes. 2-0-segern mot Syrianska i Södertälje gör att "de himmelsblå" åter är att räkna med i guldstriden.

 
MFF slog Syrianska - Fotboll - AllsvenskanScanpix
 

Efter torsdagens hemmaförlust mot IFK Göteborg var tre Malmöpoäng det som krävdes för att gulddrömmen skulle leva. Och tre poäng blev det. Inför 1901 ynka åskådare slogs Syrianska tillbaka med 2-0.

Ledningsmålet kom 42:a minuten efter rejält trassel i Södertäljelagets straffområde. Målvakten Dwayne Miller och anfallaren Dinko Felic misskommunicerade på Erik Fribergs frisparksinlägg och Felic nickade bollen i eget mål.

- Vi är med i matchen rätt så okej. Det är två ganska försiktiga lag i den första halvleken sen får de det där olyckliga målet, kommenterar Syrianskas besvikne tränare Özcan Melkemichel i C More.

Det första målet var ingen läckerbit - men det andra var. Fem minuter efter pausvilan vek Simon Thern in från sin vänsterkant och måttade en elegant slägga som damp ner i Dwayne Millers bortre hörn.

- Sen hinner vi knappt in till den andra halvleken innan de får det andra olyckliga målet, säger Melkemichel.

Syrianska gjorde ett forceringsförsök efter 0-2-målet, men var aldrig riktigt nära att hota MFF:s seger.

- Det var väl en stabil och bra laginsats från start till mål, myser Malmös tränare Rikard Norling.

- Vi hade problem i andra halvlek och tog ganska snabbt slut, så det var inte helt i balans då. Men när vi gjorde några byten och fick in några friska ben fick vi mer balans.

Kollegan i Syrianska, Özcan Melkemichel, var rejält besviken på sina adepters insats.

- Vi var aldrig igång. Det var många som inte visade tillräckligt bra kroppsspråk i dag, som inte gjorde jobbet. Helt enkelt hade vi varken huvud eller kropp med oss. Malmö kontrollerade matchen och vi hotade dem aldrig.

- Sättet vi förlorar matchen är jag jättebesviken på.

Malmö FF, på fjärde plats i tabellen, är nu tre poäng efter serieledande Elfsborg när fem omgångar återstår att spela. Men det är ett faktum som den förlorande tränaren struntar i.

- Guldstriden, den skiter jag i, säger Özcan Melkemichel, vars Syrianska ligger två pinnar ovan Gif Sundsvall på kvalplats.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

 
 
Missa inte
Följ Eurosport.com
 
Facebook
 
Twitter
 
Mobil