Miiko Albornoz Tokelo Rantie Jiloan Hamad MALMÖ FF 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Malmö hakar på guldracet - slog Syrianska: "Stabilt och bra"

Malmö hakar på guldracet - slog Syrianska: "Stabilt och bra"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 01/10/2012 kl 22:03
MFF gjorde vad som krävdes. 2-0-segern mot Syrianska i Södertälje gör att "de himmelsblå" åter är att räkna med i guldstriden.
 

Efter torsdagens hemmaförlust mot IFK Göteborg var tre Malmöpoäng det som krävdes för att gulddrömmen skulle leva. Och tre poäng blev det. Inför 1901 ynka åskådare slogs Syrianska tillbaka med 2-0.

Ledningsmålet kom 42:a minuten efter rejält trassel i Södertäljelagets straffområde. Målvakten Dwayne Miller och anfallaren Dinko Felic misskommunicerade på Erik Fribergs frisparksinlägg och Felic nickade bollen i eget mål.

- Vi är med i matchen rätt så okej. Det är två ganska försiktiga lag i den första halvleken sen får de det där olyckliga målet, kommenterar Syrianskas besvikne tränare Özcan Melkemichel i C More.

Det första målet var ingen läckerbit - men det andra var. Fem minuter efter pausvilan vek Simon Thern in från sin vänsterkant och måttade en elegant slägga som damp ner i Dwayne Millers bortre hörn.

- Sen hinner vi knappt in till den andra halvleken innan de får det andra olyckliga målet, säger Melkemichel.

Syrianska gjorde ett forceringsförsök efter 0-2-målet, men var aldrig riktigt nära att hota MFF:s seger.

- Det var väl en stabil och bra laginsats från start till mål, myser Malmös tränare Rikard Norling.

- Vi hade problem i andra halvlek och tog ganska snabbt slut, så det var inte helt i balans då. Men när vi gjorde några byten och fick in några friska ben fick vi mer balans.

Kollegan i Syrianska, Özcan Melkemichel, var rejält besviken på sina adepters insats.

- Vi var aldrig igång. Det var många som inte visade tillräckligt bra kroppsspråk i dag, som inte gjorde jobbet. Helt enkelt hade vi varken huvud eller kropp med oss. Malmö kontrollerade matchen och vi hotade dem aldrig.

- Sättet vi förlorar matchen är jag jättebesviken på.

Malmö FF, på fjärde plats i tabellen, är nu tre poäng efter serieledande Elfsborg när fem omgångar återstår att spela. Men det är ett faktum som den förlorande tränaren struntar i.

- Guldstriden, den skiter jag i, säger Özcan Melkemichel, vars Syrianska ligger två pinnar ovan Gif Sundsvall på kvalplats.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×