MALMÖ 2012-10-05 MFF:s Jiloan Hamad (pekar) grattas efter 1-0 målet under fredagens allsvenska fotbollsmatch mellan Malmö FF och IFK Norrköping FK på Swedbank stadion i Malmö. - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Allsvenskan

MFF i rygg på Elfsborg: "Vi är absolut på väg uppåt"

MFF i rygg på Elfsborg: "Vi är absolut på väg uppåt"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 23:13
Malmö FF hakar på ordentligt i guldstriden. Det blev seger hemma mot IFK Norrköping med 2-0 och nu ligger MFF på samma poäng som serieledarna Elfsborg. "Vi är absolut på väg uppåt", säger 1-0-skytten Jiloan Hamad.
 

Tränaren Rikard Norling talade inför matchen om att Malmö FF skulle spela med lite större marginaler inledningsvis. Detta som en följd av ett ihärdigt regnande som gjorde planen svårbemästrad.

Ändå var det MFF som tog tag i taktpinnen och satte IFK Norrköping under tryck. Hemmalaget hade också de bästa chanserna. Tokelo Rantie var igenom två gånger. Första gången stoppades han av IFK Norrköpings målvakt David Nilsson, andra gången sköt han utanför helt fri.

Bästa läget hade dock Ricardinho som fick ta hand om den straff Jiloan Hamad ordnade. Vänsterbacken, som gjorde mål från elva meter mot Åtvidabergs FF nyligen, valde samma hörn som då. Den här gången sköt han dock högt och bollen seglade över. Därför var det 0-0 i halvtid.

- Vi behöver göra mål helt enkelt. Mer än så behöver inte sägas. Vi måste sätta våra chanser. Vi har en straff och har bra lägen också så vi måste göra mål helt enkelt, sa mittbacken Pontus Jansson i halvtid.

IFK Norrköping var dock långt ifrån ofarliga när de ställde om blixtrande snabbt med långa bollar framförallt ut på högerkanten och byggde spel därifrån.

- Det känns som om om vi har det under kontroll. De har inte skapat några chanser egentligen ännu. De kommer runt på Ricardinhos och Filips (Helanders) kant några gånger, men annars så känns det det bra, sa Jansson till CMore.

MFF var tvungna att vinna för att hålla gulddrömmen vid liv och jagade ett ledningsmål i den andra halvleken. Man fick också efter några sega inledningsminuter rejält tryck på IFK Norrköping och när straffsyndaren Ricardinho vände ute på sin vänsterkant och slog in bollen var Jiloan Hamad där med en yttersida och placerade in 1-0 mycket vackert.

- Vi har snackat mycket om det här, snett inåt bakåt eftersom vi är rätt korta spelare allihopa och då gäller det att hitta de här ytorna snett inåt bakåt. Backlinjerna har en tendens att alltid trycka ner, nästan in på målvaktens knä. Så har jag ytan och sedan är det bara att lägga en yttersida, säger han till C More.

Efter målet fortsatte Malmö FF trycka på. IFK hade svårt att skapa något, men var farliga på fasta situationer. I slutändan var det dock en sådan som sänkte gästerna för gott. En en rensad frispark hamnade bollen hos inhopparen

Dardan Rexhepi som mycket starkt vände upp med flera spelare i ryggen. Han tog sig hela vägen till straffområdet där han fälldes. Malmö FF:s andra straff i matchen togs av andre ytterbacken. Miko Albornoz var iskall och rullade in 2-0 som blev slutresultatet.

Nu ligger Malmö FF på samma poäng som ledande Elfsborg som dock har en match mindre spelad. Jiloan Hamad ser framtiden an med stora förhoppningar.

- Det känns bra. Du ser de som hoppar in, vi har en riktigt bra bänk. Alla som har spelat nu har visat bra form. Det som är skillnaden nu är att vi är många fler spelare som börjar komma i riktigt bra form. Tidigare har det varit kollektivet, okej, det har fungerat bra tillsammans, men vi har inte hittat det här individuella. Men nu tycker jag att alla visar riktigt fin form de senaste matcherna, säger han.

MFF blickar alltså bara uppåt i tabellen nu.

- Vi är absolut på väg uppåt. Nu är det bara fyra matcher kvar tror jag, så det är bara att köra på nu, slår Hamad fast.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 

kommentarer