Wilton Figueiredo Malmö FF mål mot Helsingborg derby 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Omdiskuterad hörna gav MFF-poäng: "Det jämnar ut sig"

Omdiskuterad hörna gav MFF-poäng: "Det jämnar ut sig"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 24/09/2012 kl 23:26
Malmö FF tappade två poäng i guldjakten, men efter 1-1 mot Helsingborgs IF var spelarna i MFF ändå nöjda. "Så som matchen såg ut tycker jag att man ska gratulera till en poäng", säger Jiloan Hamad.
 

Regnet kunde inte kyla ner känslorna. Det blev som väntat ett hett Skåne-derby mellan Helsingborgs IF och Malmö FF där framförallt gästerna var i behov av tre poäng i sin jakt på SM-guld. Det syntes också i mycket av spelet. MFF tog tag i spelet, men Helsingborg kontrade hela tiden livsfarligt genom snabbe David Accam. Det var också tufft spel från båda håll flera gånger om, men några mål föll inte innan pausvilan.

- Det är mycket kriga och glidtacklingar. Hårt spel så som det ska vara på ett derby. Vi försöker spela, det är vårt spel. Men vi måste vara mer effektiva där uppe, försöka komma till mer avslut och förhoppningsvis mål, säger Miko Albornoz i halvtid till C More.

Den andra halvleken började som den första, med MFF som bollförande. Då slog blixten ner från en långt ifrån klar himmel. Unge Jere Uronen klev fram och drog till från 36 meters håll. Bollen studsade innan den nådde fram till Johan Dahlin och möjligen ställde det målvakten något, men när bollen passerade annars duktige Dahlin var tavlan ett faktum och likaså 0-1. MFF var i det läget pressat och trots att man tryckte fram mycket folk, bland annat klev mittbacken Pontus Jansson upp på topp, så hade man svårt att komma till lägen.

Med fem minuter kvar kom ändå målet. På en hörna. En hörna som MFF inte borde ha haft. Bollen tog på inhopparen Dardan Rexhepis ben innan den passerade kortlinjen, men det missade domarna. Bollen slogs in och hamnade framför fötterna på Wilton Figueiredo som via marken sköt 1-1. Så slutade matchen och efteråt blev det diskussion om hörnan och om en utebliven straff sedan Wilton Figueiredo just fått en boll på armen.

- Jag såg inte vad som hände, men (Joseph) Baffo signalerade för inspark och i efterhand har jag sett att det var ett Malmö-ben på den bollen, säger HIF-tränaren Åge Hareide till C More.

Malmö FF: tränare Rikard Norling var mer inne en gammal klassisk linje.

- Det var väl någon hörna som vi inte fick och sådär. Det måste du också se på bilderna, eller? Se, det jämnar ut sig, säger han till C More.

Och efteråt tycktes man i MFF-lägret vara rätt så nöjda med att det trots allt blev en poäng.

- Det här är en svår match. borta mot Helsingborg. Nu ligger vi i ett race så är det klart att vi behöver våra tre poäng. Det kunde vi ha fått med lite tur, men man måste ändå se nyktert på det, säger Norling.

Mittfältaren Jiloan Hamad var inne på samma linje.

- Så som matchen såg ut tycker jag att man ska gratulera till en poäng. Den kan bli en jävligt viktig poäng i slutändan, säger han.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×