MALMÖ 2012-10-05 1-0 av Jiloan Hamad, jubel med Tokelo Rantie under fredagens match i Allsvenskan mellan Malmö FF - IFK Norrköping på Swedbank stadion i Malmö. - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Kaptenen självsäker: Utan att vara kaxig - vi ska vinna resten

Kaptenen självsäker: Utan att vara kaxig - vi ska vinna resten

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 05/10/2012 kl 23:17
MALMÖ. Norrköping orkade i en timme. Sen avgjorde Malmö FF och tog tre tunga guldstridspoäng. "Vi orkar löpa hur mycket som helst", säger MFF:s lagkapten Jiloan Hamad.
 

I en halvlek höll IFK Norrköping guldkandidaten Malmö FF stången på Swedbank Stadion. I en akt som präglades av tufft spel och gnugg på mittfältet var gästerna minst lika bra som värdarna. Men det var MFF som skapade de farligaste chanserna. Ricardinho missade en straff och Tokelo Rantie brände ett friläge.

- Det var fysiskt, men jag tycker vi står upp mycket bättre i dag än senaste hemmamatchen. Det ger resultat också, säger Malmö FF:s lagkapten Jiloan Hamad, som till sist skulle vara den som såg till att spräcka nollan.

I matchens 62:a minut, efter att MFF börjat ta över allt mer mot ett tröttare och tröttare Norrköping, mötte Hamad straffsumparen Ricardinhos inlägg och stötte in ledningsmålet.

- Ricardinho får ett inläggsläge och vi har snackat om det - det är snett-inåt-bakåt som gäller. Vi har ganska många korta spelare så det gäller att hitta ytan, så lägger jag bara in den. Man tänker inte så mycket, det händer bara, säger Hamad.

TVÅ STRAFFAR

Efter 1-0-målet var segern aldrig i egentlig fara. MFF trummade på framåt och hade bud på ytterligare mål. Och ett ytterligare mål skulle det bli. Med ett par minuter kvar att spela blev pigge inhopparen Dardan Rexhepi nerdragen och skånelaget tilldelades sin andra straff. Miiko Albornoz kunde rulla in slutresultatet 2-0.

- Vi spelar bra fotboll, visst kan man alltid göra bättre ifrån sig. Vi vinner med 2-0 i en pressad match, alla matcher är pressande, säger Hamad som ser ljust på framtiden.

- Vi har många fler spelare som är i form nu, som kan göra det lilla extra avgörande. Det ser bra ut, vi är positiva.

"ORKAR HUR MYCKET SOM HELST" 

Ju längre matchen lider, desto mer talar för Malmö FF, menar Hamad.

- Vi är fysiskt starka och orkar springa hela matchen. Det har vi pratat om, vi ska inte stressa upp oss för att det står 0-0, utan det är 90 minuter som ska spelas. Målen kommer förr eller senare.

- Vi är starka och orkar löpa hur mycket som helst.

MFF klättrar i och med trepoängaren upp i delad serieledning. Dock har laget spelat en match mer än rivalerna Elfsborg, Häcken och AIK. Fyra avslutande vinster kan komma att krävas för att guldlaget från 2010 åter ska ståta överst i allsvenskan. Jiloan Hamad tror det går vägen.

- De matcherna som är kvar, utan att vara kaxig, det är matcher som vi ska vinna. Vi kör på så får vi se hur långt det räcker.

"TRÅKIGA MATCHER I HELGEN"

Den allsvenska guldstriden fortsätter på lördagen, då Häcken spelar mot Syrianska. På söndagen tar AIK emot Gefle samtidigt som Elfsborg gästar Gais. Jiloan Hamad tänker dock inte titta.

- Jag brukar inte kolla så mycket, sen är det ganska tråkiga matcher i helgen. De möter ju bottenlag allihopa så jag sitter hellre och umgås med polaren än tittar på allsvenskan.

Jens Dahlkvist - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×