Malmö FF IFK Göteborg - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

MFF föll mot IFK Göteborg: "Det känns jättebittert"

MFF föll mot IFK Göteborg: "Det känns jättebittert"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/09/2012 kl 22:17
AIK, Elfsborg och Häcken tappade poäng. Upplagt för Malmö FF. Då föll laget hemma för första gången i år när IFK Göteborg blev för svåra. "Det känns jättebittert", säger Malmö FF:s assisterande tränare Daniel Andersson efter 1-2-förlusten.
 

Det gick snabbt när BK Häcken gjorde 1-0 mot Helsingborg på Rambergsvallen, men det var rena rama maratonloppet jämfört med sprintöppningen på Swedbank Stadion där Malmö FF chockade IFK Göteborg innan ens en minut hade spelats. En lång hörna mot bortre stolpen från Miko Albornoz och där dök Tokelo Rantie upp och nickade in bollen.

- Det hade jag inte förväntat mig. Ska jag vara ärlig så minns jag inte senast jag gjorde mål med huvudet. Jag är väldigt lycklig att jag lyckades, säger den 1.72 långe anfallaren.

Målet var dock inte särskilt svårt att göra för sydafrikanen som blev lämnade fullständigt ensam när IFK Göteborg missade markeringen.

- De tittade på bollen och det gjorde det lätt för mig att positionera mig, säger han.

Efter målet tog IFK Göteborg tag i spelet och var det laget som kontrollerade stora delar av tillställningen. Malmö FF föll djupt och Johan Dahlin i målet tvingades till ett par utboxningar och åtminstone en riktigt kvalificerad räddning när Stefan Selakovic sköt. De himmelsblå höll ändå undan in i pausvilan.

- Vi ska fortsätta med den metoden vi har haft i första halvlek. Spelmässigt har det varit helt okej, säger IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre, till CMore.

Så blev det inte. Istället var det Malmö FF som tog tag i spelet och tryckte på för ett 2-0-mål. Då slog gästerna till. På en utspark från John Alvbåge nickskarvade Hannes Stiller ner bollen till Tobias Hysén som rullade in 1-1. MFF fortsatte givetvis att jaga segern. Man fick ett riktigt bra läge i slutet av matchen på frispark strax utanför straffområdet. Ricardinho sköt den i muren. När IFK strax därefter fick ett likadant läge så sköt Nordin Gerzic i stolpens insida. På returen var Hannes Stiller framme och tryckte in 1-2 som blev segermålet.

- Jag tycker att vi gör en bättre andra halvlek än första, ändå så förlorar vi andra halvlek så det känns jättebittert. Vi har några chanser där vi kan punktera matchen, men vi gör inte så. Sedan släpper vi igenom det här lite snöpliga 1-1-målet och de får energi och sedan mål i slutet som känns väldigt tufft, säger Daniel Andersson, assisterande tränare i Malmö FF som fick agera huvudcoach då ordinarie tränaren Rikard Norling låg hemma sjuk, till CMore.

I och med poängtappet är Malmö FF fortsatt tre poäng bakom serieledande BK Häcken och tvåan Elfsborg samt en poäng bakom AIK, trea i tabellen.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×