GÄVLE 20120708 Gais Mervan Celik och Gefles Daniel Bernhardsson under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Gefle IF och GAIS på Strömvallen i Gävle. Matchen slutade 0-0. Foto: Pernilla Wahlman / SCANPIX / kod: 9203 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Celik om Gais misslyckande: "Jag lider med klubben"

Celik om Gais misslyckande: "Jag lider med klubben"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/10/2012 kl 12:04
Gais spelar i Superettan nästa år. Mervan Celik hoppas att laget kan studsa tillbaka snabbt, men han varnar också för att det kan ta tid. "Jag lider med klubben", säger han till eurosport.se.
 

2011 var Mervan Celiks genombrottsår och samtidigt en stor framgång för Gais. Till slut blev det en femteplats och Celik lämnade för Rangers FC. Men när den skotska storklubbens ekonomiska problem blev kända bröt han kontraktet och flyttade tillbaka till Göteborg och till Makrillarna. GAIS såg lika starkt ut som året innan, men när eurosport.se träffar Celik i Kalmar i samband med U21-landskampen mot Italien är misslyckandet ett faktum.

- Det är tufft. Jag lider med klubben. Nu gäller det att bygga något nytt och det håller de på med. Och försöka ta sig upp så fort som möjligt. Det är en fin klubb och en klubb som betyder mycket för mig, säger han.

Vad var det som hände?

- Jag vet inte. Innan säsongen startade så kom jag tillbaka och vi hade alla en bra känsla. Det var inga problem. Vi hade tappat (Alvaro) Santos, men utöver det så var det nästan samma lag som 2011. Men så började Allsvenskan och vi började lite knackigt och vinsten kom inte. Då blev vi lite... jag vet inte, stressade känns det som. Frågade oss själva vad det är som pågår, vad händer? Vi lyckades inte ta oss igenom den här stressen. Då blev det som det blev.

Vad tror du om deras möjligheter att ta sig tillbaka?

- Jag vet faktiskt inte. Jag vet inte vilka spelare de har och vilka spelare de har nu. Det är ändå matcher kvar i Allsvenskan och efter det kommer de väl bygga något nytt. Det kommer kanske ta ett år, eller två, eller tre. Man vet aldrig. Vi får se.

Celik själv är ju som bekant proffs i italienska Pescara. Han trivs bra även om det inte har lossnat riktigt spelmässigt.

- Det är bra. Fin stad. Det är varmt, bra träningar, tuffa träningar. Det känns som om jag utvecklas varje dag. Nackdelen är att jag har spelat lite. Men det gäller att kämpa och visa på träningarna att man vill vara med.

Hur ser du på chanserna att slå dig in i laget?

- Det finns stora möjligheter. Men man måste ha tålamod också och det kommer jag att ha.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×