Miiko Albornoz Tokelo Rantie Jiloan Hamad MALMÖ FF 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

MFF hakar på i guldstriden: "Känns helt underbart"

MFF hakar på i guldstriden: "Känns helt underbart"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/08/2012 kl 21:37
Malmö FF tog chansen att haka på Elfsborg i guldstriden - men det satt långt in. Först i den 87:e minuten fick Miiko Albornoz hål på GIF Sundsvall. MFF vann till slut med 2-0, efter att nyförvärvet Tokelo ”Tiki” Rantie fått göra sitt första allsvenska mål.
 

Efter Elfsborgs förlust mot Häcken under söndagen hade Malmö FF en gyllene möjlighet att minska avståndet i guldstriden. Men GIF Sundsvall skulle visa sig bli en tuff nöt att knäcka. Det tog 87 minuter på Swedbank Stadion innan Miiko Albornoz kunde frälsa sitt MFF med en välplacerad vänster.

- ”Ragge” (Mathias Ranégie) är sjukt stark där, sen är det bara för mig att placera in den, säger segerskytten till Canal Plus när han beskriver sitt första mål för Malmö FF.

"MIN TUR I DAG"
Efter en händelsefattig första halvlek var det annars GIF Sundsvall som började den andra halvleken bäst och Emil Forsberg var nära att ge gästerna ledningen. Johan Dahlin kom dock ut bra och lyckades avstyra.

Malmö FF tog dock över mer och mer ju längre halvleken led och pressade på rejält för ett segermål. Det skulle dock dröja till den 87:e minuten innan Albornoz kunde utnyttja passningen från Mathias Ranégie och placera in segermålet.

- Det var mitt första mål för Malmö och det känns helt underbart. Vi krigar på och skapar hur många målchanser som helst, men lyckas inte få in bollen. Men idag var det min tur att göra mål, säger Albornoz.

"HANDLAR OM SJÄLVFÖRTROENDE"
”Giffarna” gjorde en sista ansats till en kvittering, men fick i stället se inhoppande lånet från sydafrikanska Stars of Africa Academy, Tokelo ”Tiki” Rantie, sätta spiken i kistan i sin allsvenska debut. Rantie löpte sig fri från halva planen och kunde enkelt placera in 2-0 bakom Oscar Berglund.

- Det handlar om att ha självförtroende och sätta dit chanserna när möjligheterna uppstår, säger debutanten till Canal Plus.

I och med segern klättrar Malmö FF återigen upp på andra plats i tabellen och krymper avståndet till serieledande Elfsborg till endast tre poäng.

Jimmy Ewertsson - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×