Richard Spong Gais Daniel Sobralense IFK Göteborg 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Kavalkad i missade IFK-chanser - Gais höll undan i derbyt

Kavalkad i missade IFK-chanser - Gais höll undan i derbyt

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 24/09/2012 kl 20:41
Bollen måste över mållinjen. Det var den detaljen som saknades när Blåvitt trots stor dominans bara fick 0-0 i Göteborgsderbyt mot Gais.
 

I vad som lär ha varit det sista Göteborgsderbyt på minst ett år så var det Gais som kunde lämna Gamla Ullevi nöjdast.

Tabelljumbon hade behövt tre poäng för att fortsätta drömma om allsvensk spel även nästa säsong, men med tanke på de chanser som IFK Göteborg missade så ska Gais vara glada över ett kryss.

- Matchen var lite som hela säsongen. Mycket frustration. Vi kommer ut bra i den andra halvleken men vi får inte in bollen och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger Pontus Farnerud till Cmore efter matchen.

Det var i den andra halvleken som kavalkaden av missade chanser började. Blåvitt tog över matchen totalt men Jankulovkski och hans grönsvarta backlinje stod emot när bland andra Daniel Sobralense och Hannes Stiller försökte få in bollen.

Inhopparen Stiller, som går under smeknamnet "Killer Stiller", hade inte mycket krut i dojorna när han missade två riktigt bra lägen på tre minuter.

Daniel Sobralense fick matchens sista riktigt stora läge när han blev fri med Jankulovski i den 81:a minuten. Brasilianaren hamnade dock i en dålig position och från en svår vinkel kunde han inte få bollen förbi den utrusande målvakten.

IFK Göteborg får fortsätta titta neråt i tabellen. De har bara tre poäng när till Gefle på kvalplats.

- Det är många matcher kvar och vi jobbar stenhårt för att ta så många poäng som möjligt i dem, säger Farnerud.

Oskar Bernövall - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×