STOCKHOLM 20120926 : Elfsborgs David Elm mot AIK:s Daniel Majstorovic i onsdagens match på Råsunda. Foto: - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Majstorovic om målet: "En väldigt tilltrasslad situation"

Majstorovic om målet: "En väldigt tilltrasslad situation"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 27/09/2012 kl 07:46
Tillbaka i startelvan, men det blev ingen succé för Daniel Majstorovic. Mittbacken fick inte undan bollen när Elfsborg tog ledningen. "Jag blir överraskad över att det blir retur där", säger han till eurosport.se.
 

Nytt poängtapp och inte längre chansen att vinna SM-guldet på egen hand. Det var många besvikna miner i AIK-lägret efter 1-1 hemma mot Elfsborg. Men enligt Daniel Majstorovic har AIK inte sämre självförtroende nu än man hade efter derbysegern mot Djurgården, som var den senaste trepoängaren.

- Nej, det tycker jag absolut inte. Det vore en annan sak om vi inte presterade där ute, säger han.

Mittbacken har som bekant nyligen kommit tillbaka från en korsbandsskada och mot Elfsborg gjorde han åter comeback i startelvan efter att ha vilat mot IFK Norrköping.

- Det är min tredje match på sju månader. Jag känner att jag behöver minuter, jag behöver matcher. Det är det som gäller för att komma upp på den nivån som jag vill ligga på. Det finns inga genvägar. Det är bara att köra.

Men någon succé blev det inte. Snarare tvärtom. Majstorovic var direkt inblandad i Elfsborgs ledningsmål som Viktor Claesson stötte in när den rutinerade mittbacken inte fick undan bollen.

- Det ätt bra anfall hela vägen. (Niklas) Hult får den lite ensam och det känns som om han lägger ett skott på lite på vinst och förlust. Så släpper han en retur och backen ser inte att jag kommer där tror jag. jag kastar mig fram för att nå den, säger målskytten Viktor Claesson.

Blev du överraskad över att Majstorovic var så passiv?
- Ja, det blev jag ju. Men jag gick för det och ibland lönar det sig.

Majstorovic själv menar att han inte kunde ha agerat mycket annorlunda.

- Det var en väldigt tilltrasslad situation. Han kommer en-mot-en mot (Martin) Lorentzson och får iväg ett lite halvdant skott som det knappt är styrfart på. Sedan blir jag överraskad över att det blir retur på det. Sedan kommer mittfältaren i hög fart bakom mig och jag hinner inte riktigt... det är små marginaler. Han hinner precis framför med foten. Konstigt mål faktiskt. I den fasen i matchen, vi trycker ner dem, så känns det väldigt konstigt att vi får det målet mot oss. Men vi reser oss och kvitterar.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×