Viktor Lundberg - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Allsvenskan

Lundberg ger inte upp: "Alla möjligheter finns"

Lundberg ger inte upp: "Alla möjligheter finns"

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 08/10/2012 kl 10:15
AIK:s tränare Andreas Alm tror inte längre på guld. Även flera spelare misströstar. Men Viktor Lundberg hoppas fortfarande. "Alla möjligheter finns", säger han till eurosport.se.
 

Det var deppigt i AIK-lägret efter 0-1-förlusten hemma mot Gefle på söndagen. Ett par timmar senare säkrade Elfsborg tre poäng mot GAIS på stopptid och nu ligger AIK fyra, med fem poäng upp till serieledarna från Borås.

- Man tänker alltid vidare. Det här betyder att det nu när man tittar på tabellen och resultat handlar om att knipa en europaplats snarare än att vinna alltihopa. Mycket kan hända men förlorar man hemma mot Gefle så ser det väldigt tufft ut, säger tränaren Andreas Alm.

Mittbacken Niklas Backman fick se bollen passera huvudet och landa på Jakob Orlovs när denne nickade in Gefles segermål.

- Vi är riktigt, riktigt dåliga idag. Vi lyckas inte skapa någonting. Vårt anfallsspel är i stort sett obefintligt. Vi har en målchans på hela matchen och det är inte alls bra. Från alla håll. Det är inte bara anfallarna som ska göra det utan, hela laget. Det går för sakta, det är precis det de vill och så får de mata sina inlägg hela matchen och då är de bra, säger han.

När han får höra vad Alm sagt på presskonferensen håller Backman med.

- Nu blir det väl i stort sett omöjligt att komma ifatt. Det är topp tre som gäller nu.

Nils-Eric Johansson satte ord på känslorna.

- Det är som om alla mardrömmar slog in idag.

Men alla AIK-spelare har inte gett upp guldhoppet. Viktor Lundberg tror fortfarande att chansen finns för de svartgula trots det svåra läget.

- Det är bara att se framåt. Nu är det ett litet uppehåll och det är bara att träna ännu hårdare. Alla möjligheter finns. Vi har sett att Elfsborg har förlorat så pass mycket poäng som de har gjort så det kan hända mycket sista tiden också. Så jag har absolut inte gett upp, säger han.

Henok Goitom gjorde vad han trodde var ett segermål i 90:e minuten, men det vinkades av för offside.

- De gör det bra i sitt försvarsspel och vi måste kanske vara lite smartare. Vapnet är ett snabbare passningstempo, var modigare med bollen när du går fram och visa sig i rätt tidpunkt för den som har bollen, säger han.

Guldstriden, vad säger du om den nu?

- Det är svårt. Lagen som är där uppe har bra form och det ska mycket till för att de ska tappa sin form. Fyra matcher kvar och vi kommer att fortsätta köra vårt race, men det är klart i och med att vi förlorade.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 

kommentarer