Viktor Lundberg - Scanpix
 
Artikel
kommentarer
Fotboll > Allsvenskan

Lundberg hjälte när AIK vände mot Giffarna

Lundberg hjälte när AIK vände mot Giffarna

Av Eurosport
I den här artikeln
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 30/09/2012 kl 17:05
Han såg ut att bli en syndabock efter flera missar. Istället blev Viktor Lundberg AIK:s hjälte med två assist och ett mål när GIF Sundsvall besegrades med 3-2.

Det var kvalhotade GIF Sundsvall som började klart bäst på Norrporten Arena. Hemmalaget tog tag i spelet, skapade chanser och ägde bollen. På en hörna för gästerna kontrade hemmalaget och Robin Sellin var helt fri när han tacklades i ryggen av Daniel Gustavsson. Domaren dömde axel mot axel.

- Vi ska vara en man mer på planen tycker jag. En riktig felbedömning av domaren. Han knuffar han i ryggen när han är fri med målvakten, säger Ari Skúlason till C More.

Istället kunde AIK ta ledningen efter 17 minuters spel. Via högerkanten kom ett inlägg från Viktor Lundberg längs marken och Mohamed Bangura störtade fram och sköt 0-1 vid närmaste stolpen. Efter det målet tog de svartgula greppet om tillställningen och bland annat just Bangura var nära att skjuta 0-2. När Giffarna såg ut att ligga som sämst till klev Skúlason fram. Med en jätteträff med vänstern hittade han det bortre krysset och det var kvitterat.

- Vi sitter i den positionen vi sitter just nu på grund av att vi har släppt in för enkla mål och vi ska bara komma ut och visa att vi har ett stort mod och ett bra passningsspel. Det tycker jag att vi har gjort idag, säger målskytten i halvtid.

AIK hade dock chansen att ta ledningen strax innan halvtidsvilan, men Viktor Lundberg brände ett jätteläge.

I den andra halvleken hann det inte gå mer än ett par minuter innan Emil Forsberg stod för ett lysande offensivt nummer. Han vände upp, slog en tunnel på Per Karlsson i straffområdet och placerade in 2-1 för hemmalaget. Då var AIK illa ute. Giffarna var också nära att göra 3-1, men Ivan Turina räddade. Ändå hade gästerna svårt att skapa riktigt tryck och när det väl dök upp en jättechans så brände Viktor Lundberg den. Men han tog revansch när han först nickade ner bollen till Bangura som kunde göra sitt andra mål med 20 minuter kvar och framförallt genom att klacka in 3-2 fyra minuter senare.

Segern innebär att AIK går upp i serieledningen i den haltande tabellen. Såväl Elfsborg som BK Häcken kan dock gå om.

Daniel Sjöberg - eurosport.se

 

kommentarer