Gunnar Heidar Thorvaldsson IFK Norrköping mot AIK 2012 - Scanpix
 
Fotboll > Allsvenskan

Rysaren: Thorvaldsson tystade AIK - kvitterade i slutminuterna

Rysaren: Thorvaldsson tystade AIK - kvitterade i slutminuterna

Av Eurosport
Senaste uppdateringen -
Av Eurosport - Den 23/09/2012 kl 19:50
AIK hade chansen att gå upp på samma poäng som serieledande BK Häcken - men tog den inte. Man fick bara 2-2 borta mot Norrköping på Nya Parken efter ett sent kvitteringsmål av hemmalagets Gunnar Heidar Thorvaldsson.
 

Elfsborg tidigare under dagen tappade poäng hemma mot Sundsvall hade AIK chansen att gå upp på 45 poäng - samma antal som både Elfsborg och Häcken. När Kwame Karikari i den 84 minuten gjorde 2-1 för bortalaget såg det också ut som att de skulle lyckas. Men IFK Norrköping gav inte upp och kvitterade två minuter senare på ett fint inlägg där Gunnar Heidar Thorvaldsson nådde högst.

AIK startade matchen ganska förvirrat. Norrköping hade flera bra chanser att ta ledningen, bland annat genom Martin Smedberg Dalences stolpträff. Då hade klockan inte ens passerat två minuter.

AIK arbetade sig så småningom in i matchen och tog över spelet mer och mer. Norrköpings backlinje stod väldigt högt och Viktor Lundberg var nära att springa sig fri flera gånger. Just Lundberg var det sedan som gjorde förarbetet till AIK:s ledningsmål: Hans inspel landade efter en trasslig situation framför Celso Borges som rullade in 1-0 till AIK.

Lundberg borde sedan själv ha gjort 2-0 men lyckades inte förvalta något av de två bra frilägen han fick.

I andra halvlek blev matchen mer tillknäppt. AIK anföll inte lika friskt och Norrköping hade svårt att få anfallsspelet att stämma. Men när hemmalagets Thorvaldsson gjorde sitt första mål för kvällen förändrades matchbilden rejält. AIK vaknade till och skapade många chanser men det dröjde länge innan man fick hål på den för kvällen utmärkte Norrköpingsmålvakten David Nilsson.

Det skulle dock inte räcka, för Thorvaldson skulle komma att göra ett mål till. Kvitteringsmålet i den 85 minuten var vackert och inte helt orättvist.

AIK ligger nu på tredje plats i tabellen, två poäng efter toppen och en framför Malmö som dock har en match mindre spelad.

Filip Kotsambouikidis - eurosport.se

  kommentar(er)
Add yours
  kommentar(er)
Add yours
 
×